Share
22 Iun 2020 - 14:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna trecută!

1. Dictatorul sanitar Arafat se răstește la „proști” și îi amenință
2. Guvernul prelungește alerta fără prelungitor parlamentar
3. Comisia de la Veneția îl preferă pe Toader lui Orban
4. CNSAS contestă legenda Meșterului Manole dela BNR
5. Iohannis luptă în teleconferință cu Comisia pentru bani mai mulți


1. Dictatorul sanitar Arafat se răstește la „proști” și îi amenință

 
Între apelurile părintești ale lui Iohannis și atenționările binevoitoare ale lui Orban, s-a ridicat tot mai limpede și mai categoric discursul noului dictator sanitar Arafat, care a preluat comanda și a început să se răstească la „proștii” care nu respectă sacrosanctele măsuri de protecție. Între ultimele răsteli ale săptămânii s-a trecut chiar la amenințări, avertizând că vor urma controale și amenzi la cei care nu țin cont de metrul și jumătate de distanțare socială și la portul individual al măștii.

2. Guvernul prelungește alerta fără prelungitor parlamentar

 
 Liderii politici, trecuți în linia a doua, s-au ocupat mai mult de asigurarea prelungirii stării de Alertă fără prelungitor parlamentar, prevalându-se de o dispoziție legală care prevedea că la prelungire nu mai este nevoie de acordul Parlamentulu. Lucru care i-a dezamăgit profund pe Ponta și Tăriceanu, care făceau de zor flotări în vederea unui vot negativ, deranjându-l însă mai puțin pe Ciolacul care a părut împăcat cu ideea că vine el finalul stării și atunci PSD-ul va introduce moțiunea de cenzură care va dărâma guvernul.

3. Comisia de la Veneția îl preferă pe Toader lui Orban

 
Guvernul Orban s-a gândit că ar fi bine să scape de Tudorel Toader din Comisia de la Veneția, mai ales după ce CEDO a manifestat bunăvoință față de demersul nesolicitat al Codruței Kovesi de a i se repara onoarea profesională. Numai că venețienii au refuzat să dea curs cererii lui Predoiu, afirmând că ei nu fac schimbări după cum i se năzărește câte unui Guvern. Așa că Tudorel rămâne alături de Toader pe mai departe, să dea la vâslă în gondola venețiană.

4. CNSAS contestă legenda Meșterului Manole dela BNR

 
A fost scos de la naftalina arhivelor, cu mâna CNSAS-ului, un supliment de documente în care s-ar arăta că Mugur Isărescu ar fi fost informator al Securității. Dosarul Manole a fost trimis la justiție care a rămas să stabilească dacă semnatarul notelor ar fi provocat ceva suferințe celor încondeiați. Cunoscătorii spun însă că dacă așa ceva ar fi fost posibil s-ar fi întâmplat de mult și nu ar mai fi ajuns fermierul de la Drăgășani guvernator pe viață. Singurul efect ar putea fi acela că va răspunde cu mai multă bunăvoință solicitărilor Guvernului.

5. Iohannis luptă în teleconferință cu Comisia pentru bani mai mulți

 
 Președintele și-a amintit și el că are treburi mai importante, și anume demersul pe lângă Comisie ca să ne dea mai mulți bani pentru următorul exercițiu financiar. În consecință a procedat la o campanie serioasă de convingere a colegilor din Consiliu, prin intermediul teleconferinței organizate de Madam Ursula, în care nu știm ce le-a spus celor de la Bruxelles, dar nouă ne-a dat asigurări că vom obține mai mult decât sunt dispuși ei să ne dea.

Re-/ Vezi și:

   

 

Format: