Share
29 Iun 2020 - 14:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna trecută!

1. Bomba „UNIFARM” - sub fotoliul lui Orban
2. Liberalii cer Parlamentului (PSD) să o demită pe Renate Weber (ALDE)
3. Inundațiile și viiturile scot oamenii din „izolare”
4. CNSAS dezvăluie creațiile de tinerețe al venerabilului Manole
5. Victima „Big Brother”, judecătorul constituțional Toni Greblă, reabilitat la Consiliul Legislativ


1. Bomba „UNIFARM” - sub fotoliul lui Orban

 
 Ceea ce era de așteptat s-a întâmplat. A făcut „bum” prima bombă de corupție covidiană. S-a întâmplat chiar sub fotoliul lui Ludovic Orban, de la al cărui nivel s-au luat cam toate deciziile dubioase de importuri de materiale de protecție anticovidiene. UNIFARM și directorul său au constituit principalul instrument de lucru în perfectarea unor importuri dubioase care nu respectau nici o regulă. Că pretenția directorului Adrian Ionel de la UNIFARM - o mită de 640.000 euro - era menită să se împartă frățește pe la diferite nivele de decizie, nu constituie un secret pentru nimeni. Acesta este mecanismul brevetat al achizițiilor publice, mai ales în ajun de alegeri, și nu este exclus ca UNIFARM să fie doar cel care deschide balul. Un bal care s-ar putea să determine și schimbări politice la vârf.

2. Liberalii cer Parlamentului (PSD) să o demită pe Renate Weber (ALDE)

 
 Liberalii doresc să fie schimbat Avocatul Poporului, doamna Weber, pe care o suspectează de simpatii indecente față de PSD-ul care va avea un cuvânt greu de spus în caz că cererea va ajunge pe ordinea de zi a Parlamentului.

  


3. Inundațiile și viiturile scot oamenii din „izolare”

 
 Aversele torențiale au produs, în 24 de ore, inundatii în 90 de localități din 19 judete. Sute de gospodarii au fost inundate. Cele 19 judete sunt: Arad, Alba, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Brasov, Caras-Severin, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Mures, Neamt, Satu Mare, Suceava, Timis, Tulcea, Valcea si Vrancea).
După 10 zile de inundații în aproape toată România, în care au murit trei adulți și un copil, premierul Ludovic Orban a participat, miercuri, la o şedinţă de lucru la Ministerul de Interne, pentru evaluarea pagubelor, cu o zi îninte să fie ridicată avertizarea Cod Galben de ploi.
La rândul său, președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă.

4. CNSAS dezvăluie creațiile de tinerețe al venerabilului Manole

 
  CNSAS dezvăluie, în documentația trimisă la Curtea de Apel, producțiile de tinerețe ale venerabilului guvernator al BNR, care își arăta patriotismul turnându-i pe cei care nu manifestau bune sentimente față de regimul în care el își pusese toate speranțele, odată intrat în academia de spionaj economic care era Institutul de Economie Mondială. E greu de presupus că această manevră târzie va mai afecta în vreun fel cariera celui mai longeviv diriguitor de instituții naționale.

5. Victima „Big Brother”, judecătorul constituțional Toni Greblă, reabilitat la Consiliul Legislativ

 
 Un efect târziu al manevrei pusă la cale de SRI prin George Maior și Coldea, presați de colegii americani cu promulgarea Legii Big Brother (care să dea posibilitatea controlului tuturor comunicațiilor) de a convinge Curtea Constituțională să dea răspunsul așteptat, s-a produs odată cu numirea lui Toni Greblă la Consiliul Legislativ. După calvarul demisiei din CCR și al anchetării sale pentru creșterea struților și tentative de a sparge blocajul economic instituit de Putin, Toni Greblă a cunoscut toate fazele unei proscrieri nedrepte. Iar dacă reparațiile sunt parțiale, rămâne în aer nesancționarea celor care i-au produs șocul profesional și social, între care se numără și Codruța Kovesi, artizana hărțuirii sale judiciare.


Re-/ Vezi și:

   

 

Format: