Share

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna trecută!

1. Chinurile facerii Legii carantinei: 90% transplanturi! 
2. Iohannis la Bruxelles, optimist moderat cu servietă
3. DIICOT clasează dosarul „10 august”, spre disperarea useriștilor
4. Din motive de indisciplină, alerta se prelungește cu 30 zile
5. CCR dă o nouă veste proastă Guvernului: alocațiile trebuiesc dublate


1. Chinurile facerii Legii carantinei: 90% transplanturi!

 
S-au dat lupte seculare în Parlament pentru a aduce proiectul înaintat de guvern pentru Legea Carantinei la o valoare constituțională. După ce Camera Deputaților s-a spălat pe mâini, lăsând greul pe Senat, care este forul decizional, s-a trecut la purificarea în proporție de 90% a ceea ce propuseseră specialiștii Executivului, treabă care a durat aproape o săptămână, din zori și până în miez de noapte.

2. Iohannis la Bruxelles, optimist moderat cu servietă

 
Deși „optimist moderat”, președintele s-a echipat cu o ditamai servietă cu două catarame, cu care a defilat în Consiliu, semn că nu avea de gând să se întoarcă acasă cu mâna goală. În fața opoziției hotărâte a „frugalilor”  nordici, nedispuși să împartă pierderile pandemice cu paguboșii din sud-est, negocierile s-au blocat până la sfârșitul săptămânii, iar președintele nostru nu a mai avut cu cine și de ce să se lupte.

3. DIICOT clasează dosarul „10 august”, spre disperarea useriștilor

 
 A stârnit vâlvă Ordonanța de clasare a dosarului „10 august” de către șefa DIICOT, Georgiana Hosu, care nu i-a găsit vinovați nici pe jandarmi și nici nu a descoperit vreo tentativă de lovitură de stat. Decizia i-a îndurerat profund pe useriștii, care făcuseră din acest dosar principalul lor cal de bătaie politică. În schimb le-a dat satisfacție adoptarea de către parlament a inițiativei lor cu „penali în funcții publice”, care deocamdată nu înseamnă mare lucru până când nu va fi modificată Constituția în acest sens.

4. Din motive de indisciplină, alerta se prelungește cu 30 zile.

 
Nu este deloc descurajat turismul pe litoral, unde în weekenduri se înghesuie peste 100.000 de vizitatori care nu țin cont de nici o regulă și nici nu pot fi controlați.
În mijlocul săptămânii Guvernul anunță prelungirea alertei cu încă 30 de zile și a amânat principala revendicare a unui turism aflat în stare de precolaps: deschiderea restaurantelor. Ba, Orban a anunțat că ar putea să închidă și terasele dacă românii inconștienți nu se potolesc și sfidează în continuare regulile de distanțare socială.

5. CCR dă o nouă veste proastă Guvernului: alocațiile trebuiesc dublate

 
CCR dă lovitură după lovitură. După ce a decis că legea Trianon, respinsă de Iohannis din motive obscure, este constituțională și, deci, poate fi sărbătorită, a mai hotărât și că dublarea alocațiilor trebuie făcută, fiind lege.

Re-/ Vezi și:

   

 

20 Iul 2020 - 14:00

Format: