Share
20 Ian 2020 - 14:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna ce a trecut!

1. Fals și uz de fals prezidențial: dublarea alocațiilor
2. Asumarea răspunderii pentru Turul 2
3. De o oră a avut nevoie Iohannis ca să-l convingă pe Orban
4. Rețeaua de turnători a brancardierului Ungureanu
5. Dincă vrea să fie plasat în arest la domiciliu!


 

1. Fals și uz de fals prezidențial: dublarea alocațiilor

 
 Dacă Codruța Kovesi ar avea un urmaș (sau o urmașă) pe măsură, dispus/ă să tragă și în partea cealaltă, Klaus Iohannis ar fi trebuit „de îndată” inculpat și cercetat pentru fals și uz de fals: a semnat legea dublării alocațiilor știind bine că nu va fi aplicată! Ba, mai mult, a complotat cu Orban în acest sens făcând o înțelegere de tip mafiot: eu mă fac că sunt de acord, iar tu te opui. Eu ies bine la electorat, că am  vrut dar nu s-a putut,  iar tu oricum o să demisionezi sau o să te moționeze pesediștii.

2. Asumarea răspunderii pentru Turul 2

 

 O altă încălcare este asumarea răspunderii Guvernului (nefiind nici urgentă și nici legal) pe organizarea alegerilor locale în două tururi. Tot Constituția zice că nu modifici regulile în timpul jocului, ori până la locale mai sunt doar vreo patru luni din cele minim șase considerate necesare. Culmea este că liberalii trag de această asumare nefiind prea siguri că le va fi de folos: niciodată când  s-au disputat două tururi, învingătorul din primul tur nu a pierdut în al doilea. Se pleacă însă tot de la o socoteală mafiotă: că fiind PNL -ul încă mic ca procente, va putea cumpăra voturi pentru turul 2 de la alte partide și partidulețe, doar-doar o înfrânge supremația pesedistă în domeniu.

3. De o oră a avut nevoie Iohannis ca să-l convingă pe Orban

 

 Obsesia prezidențială rămân însă anticipatele, despre care Iohannis crede că sunt cheia obținerii „partidului său” și a majorității parlamentare care  să îi permită să domnească deplin peste o Românie fără PSD. Iar pentru asta e gata să  facă orice sacrificiu, chiar să renunțe la credinciosul Orban, pe care l-a dăscălit o oră până l-a convins să fie de acord să-și dea demisia.

4. Rețeaua de turnători a brancardierului Ungureanu

 

 Gelos pe cei care au o  diplomă de medic, brancardierul Ungureanu (ajuns șef de comisie de Sănătate la Senat fără nici o calificare) ia  la rând spitalele în care și-a constituit rețele de turnători.

USR-știi sunt mândri de el.


5. Dincă vrea să fie plasat în arest la domiciliu!

 

 Dincă cere cu tupeu să fie plasat în arest la domiciliu. Adică acolo unde au dispărut cele două fete.

 

Re-/ Vezi și:

   

 

Format: