Share

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna trecută!

1. Iohannis a revenit de la Bruxelles cu servieta plină de euro-promisiuni
2. Record zilnic de infectări COVID: 1284
3. Senatul pecetluiește soarta SSIJ
4. Arafat: Vom avea un milion de infectați în septembrie
5. Negulescu, arestat a doua oară


1. Iohannis a revenit de la Bruxelles cu servieta plină de euro-promisiuni

 
 Președintele a lăsat-o mai moale cu sfaturile privind portul măștii și spălatul pe mâini și s-a ocupat de finanțele țării. S-a dus la Bruxelles cu ditamai servieta și fără mască, ca să se lupte pentru a obține sume cât mai mari din banii puși la bătaie pentru relansarea economiilor. A obținut, zice el, vreo 80 de miliarde de euro, bani pe care îi vom putea folosi cât de repede vom avea și programele aferente. Ceea ce chiar că este o problemă. Anunțul său triumfal a fost întâmpinat cu rezerve de comentatorii pesediști Nica și Negreanu, care au evidențiat ceea ce nu am obținut sau ce s-a diminuat.

2. Record zilnic de infectări COVID: 1284

 
  Fără îndoială însă că dacă lucrurile merg în ritmul ultimei săptămâni, când nivelul infectărilor depistate a crescut continuu depășind mia zilnic, ceva va trebui făcut. Ceva care să se înscrie între necesitatea de a nu strangula  procesele economice care abia își revin și presiunea aplicării stricte a  măsurilor de protecție. 
 În toată atmosfera asta pesimistă,  un singur optimist: Nelu Tătaru, care e aproape convins că școlile vor începe la 15 septembrie.

3. Senatul pecetluiește soarta SSIJ

 

Lovitură dură pentru useriști, cărora le pică una după alta inițiativele: după Cameră, Senatul - for decizional - a respins propunerea ministrului Cătălin Predoiu de desființare a SSIJ, care le fusese promisă aliaților USR-Plus de către liberali.


4. Arafat: Vom avea un milion de infectați în septembrie

 
 Arafat triumfă: nu mai sunt locuri în spitale, nici la ATI și nici pentru asimptomatici. După părerea lui, în septembrie vom atinge cifra de un milion de infectați - unul din 20. Asta ne plasează deja pe podiumul european ca incidență din totalul populației.
Vela, despre milionul de infectaţi în septembrie: Nu luaţi în seamă ştiri potrivit căruia în septembrie vom ajunge la un milion de români infectaţi.

5. Negulescu, arestat a doua oară

 
  Hulita Secție (pentru investigarea infracțiunilor din justiție - SIIJ) a ieșit din amorțeală scuturând pomul cu dosare DNA, din care au căzut tocmai cele lui Negulescu. Arestat inițial, pus în libertate de Curtea de Apel, acesta a fost arestat din nou și va fi cazat în Beciul Domnesc în care el i-a trimis pe alții

Re-/ Vezi și:

   

 

27 Iul 2020 - 00:50

Format: