Share

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna trecută!

1. Durerile facerii moțiunii de cenzură: a fi sau a nu mai fi la guvernare!
2. Academia SRI - focar de infectare cu virusul plagiatului
3. Nababul Aurescu dă 100.000 de euro presei libere din Belarus
4. Coronavirusul a făcut peste 3600 victime cu comorbidități
5. Deficitul bugetar la 7 luni: 50 miliarde! Se ocupă Cîțu


1. Durerile facerii moțiunii de cenzură: a fi sau a nu mai fi la guvernare!

 
 Moțiunea și localele au fost subiectele majore ale dezbaterilor publice care au antrenat parcă mai mult ca altădată interesele punctuale ale combatanților, tot mai puțin preocupați de principii ideologice. Cârcotașii susțin că Iohannis și ai săi, indiferent de rezultatul moțiunii, vor face tot ce pot să mențină controlul până după alegeri când va fi momentul optim pentru reintroducerea stării de Urgență. Cât despre câștigarea meciului moțiunii, nici măcar eventualii câștigători nu știu ce vor face cu trofeul acesta fierbinte atâta timp cât este exclus ca Iohannis să numească vreun om de-al lor pentru formarea Guvernului. Marea speranță constă în conviețuirea cu un guvern Orban 3 până la alegerile parlamentare, guvern lipsit de puteri și aflat sub control strict parlamentar.

2. Academia SRI - focar de infectare cu virusul plagiatului

 
 Mare tămbălău la Academia SRI care, după ce a luat la puricat tezele de doctorat, a constatat în primă instanță că nu mai puțin de 34 dintre acestea au fost plagiate pur și simplu. Surpriză? Nicidecum. Asta se știa din capul locului. O știau și conducătorii de lucrări de calibrul intelectual al lui Gabriel Oprea (cu cei mai mulți doctoranzi) și o știa și conducerea Institutului, care devenise o fabrică de pseudo-doctori. Mulți se vor fi  întrebat de ce le trebuiau astfel de titluri unor polițiști, securiști, politicieni și afaceriști fără legături cu lumea științifică? Pur și simplu pentru sporurile salariale și condițiile de avansare pe scara ierarhică, pe care tot ei le prevăzuseră în legislație. Din păcate, darea în vileag a infractorilor intelectuali se soldează deocamdată doar cu anularea titlului de doctor, nu și cu imputarea sumelor obținute nelegal și a funcțiilor ocupate fără drept. 

3. Nababul Aurescu dă 100.000 de euro presei libere din Belarus

 
Fără a avea prea multe bătăi de cap cu politica internațională, ministrul nostru de Externe,  Aurescu pe nume, și- a găsit o ocupație în  gestionarea pe Twitter a unor afaceri internaționale delicate, precum susținerea cu 100.000 de euro, din bugetul propriu, a „presei independente” din Belarus, ca să îl dea jos pe Lukașenko și exprimarea griji și preocupării față de sănătatea rusului Navalnâi, de care îl leagă, probabil, o caldă prietenie. De alte probleme externe ale noastre nu se ocupă, pentru că au grijă alții să o facă.

 


4. Coronavirusul a făcut peste 3600 victime cu comorbidități

 
 Pandemia a provocat până acum peste 3.600 de victime și nu știm câte dintre acestea se datorează direct COVID-ului și câte comorbidităților. Și nici nu vom ști atâta timp cât sistemul de calcul servește la luarea unor decizii nepopulare și adesea nejustificate, asigurând perpetuarea dictaturii sanitare în detrimentul unor elementare libertății individuale.

5. Deficitul bugetar la 7 luni: 50 miliarde! Se ocupă Cîțu

 
 Deficitul bugetar la șapte luni depășește deja 50 de miliarde și crește ca Făt Frumos din poveste, alimentat de soluțiile originale ale de destoinicului Cîțu. În fond nici nu ne mai pasă, dacă Uniunea a renunțat temporar la pragul de deficit.

Re-/ Vezi și:

   

 

31 Aug 2020 - 14:00

Format: