Share

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna trecută!

1. Moțiunea a căzut înainte să pice!
2. Zuckerman declară război editorial chinezilor
3. Iohannis nu iubește traseismul, dar...
4. Începe școala, dar nu se știe cum și până când...
5. Norocul lui Bode: n-a avut antemergător!


1. Moțiunea a căzut înainte să pice!

 
 Evenimentul săptămânii ar fi trebuit să fie moțiunea de cenzură a PSD anunțată cu surle și trâmbițe ca prevestind finalul guvernării liberale. După ce au strâns cu dificultate semnăturile, liderii PSD nu au mai fost în stare să își mobilizeze parlamentarii și susținătorii, moțiunea căzând din lipsă de cvorum, înainte să pice la vot, spre marea ușurare a Președintelui și a Guvernului Său, care se și vedea luat de la butoane. Guvernul merge deci înainte cu aceiași miniștri incompetenți dintre care unii vor fi remaniați pentru că au preferat să să se înscrie în cursa pentru locale. Evident, alții de același calibru le vor lua locul până la alegerile parlamentare stabilite de Guvern pentru 6 decembrie.

2. Zuckerman declară război editorial chinezilor

 
 România s-a transformat în terenul de luptă dintre interesele comerciale americane și chinezești. Războiul 5G se poartă la nivel instituțional, cu un proiect de lege inspirat de un memorandum americano-român, nepus în dezbatere publică și fără acordurile legale  de rigoare, pe care parlamentul ar trebui să îl adopte după metoda „repede înainte” folosită și pentru bugetul de 2% al Apărării, practic prin consens. Întrucât moțiunea părea să tergiverseze procesul prin care chinezii trebuiau eliminați din competiție, a intervenit hotărât ambasadorul Zuckermann printr-un editorial violent în care punea la zid compania Huawei pentru o listă lungă de păcate nedovedite. Chinezii au replicat hotărât negând acuzațiile și evidențiind ignorarea flagrantă a principiilor liberei concurențe. O eventuală adoptare a legii ar face ca România să trebuiască să achite despăgubiri de peste un miliard de euro pentru investițiile deja făcute legal de Huawei și de a achiziționa servicii 5G de la companiile susținute de americani, la costuri net superioare. Președintele și primul ministru dau din colț în colț, conștienți că există riscul să îl supere pe prietenul Trump tocmai când acesta are mai multă nevoie de susținere, înaintea alegerilor.

3. Iohannis nu iubește traseismul, dar...

 
 Într-o conferință de presă de bătut apa în piuă, președintele a mai tunat încă o dată împotriva pesediștilor „cinici și iresponsabili” care țineau morțiș să adauge o criză politică peste cea sanitară, dar pe care Dumnezeul liberal nu i-a ajutat, după care a încercat, într o manieră penibilă, să scuze traseismul, împotriva căruia el personal este din toate puterile, dar nu prea are ce face când „aude că se întâmplă”. Și se întâmplă des, cu peste 1.000 de pesediști și aldiști deveniți peste noapte liberali sadea.

4. Începe școala, dar nu se știe cum și până când...

 
 Cu doar o săptămână înainte de date la care ar trebui să înceapă școala nimeni nu pare să știe ceva în legătură cu aceasta. Orban își dă cu părerea că se pot face cursuri online până la 1 octombrie, dar este contrazis de Anisie care zice că totul e bătut în cuie de la 15. Nu e limpede cum vor intra elevii în școli, cum vor sta în bănci, ce vor face în recreație și ce se întâmplă dacă sunt infectați. Pare să fie o nebuloasă totală în care intră și inexistentele măști comandate de guvern și nelivrate pentru școlile cu probleme. Despre tablete și laptopuri să nu mai vorbim, pare un vis prea îndepărtat și nelalocul lui atâta timp cât mii de școli nu au internet, după cum nu au nici toalete. După un an școlar ratat pare să vină și al doilea, cu consecințe greu de evaluat pentru viitorul educației și învățământului. Lucru destul de ciudat pentru o țară care are în fruntea ei un ditamai profesorul.

5. Norocul lui Bode: n-a avut antemergător!

 
 Multă vâlvă a stârnit pățania ministrului Bode, al cărui șofer a circulat cu viteză pe contrasens producând un accident. Între cererile de demisie și scuzele că nu ar fi avut nicio vina pentru imprudența șoferului, Bode beneficiază de șansa de a nu fi avut un antemergător ca să pățească ce a pățit Ginghină și să poată fi acuzat, ca Gabi Oprea. Oricum, diferențele de comportament dintre cei doi sunt vizibile cu ochiul liber...

Re-/ Vezi și:

   

 

7 Sep 2020 - 14:00

Format: