Share

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna trecută!

1. Delir diplomatic fără precedent:  ambasadorul american prevede o revoluție cu morți și răniți
2. Coldea, audiat în premieră la SSIJ în dosarul lui Negulescu
3. Avocatul Poporului exclus (de americani?) de la dezbaterea „5G”
4. Kovesi se dă de gol la BBC: „La nivel european voi lucra legal!”
5. Deficit record în 7 luni: 9,99 mld euro!


1. Delir diplomatic fără precedent:  ambasadorul american prevede o revoluție cu morți și răniți

 
 Al doilea  editorial delirant al ambasadorului american Adrian Zuckermann în care adversitatea paranoică față de posibilitatea adoptării de către România a tehnologiei 5G chineze se manifestă sub forma unor predicții catastrofice conform cărora în România va avea loc o nouă Revoluție cu morți și răniți și cu o dominație teroristă din partea Chinei. Este greu de crezut că la Washington nu au mai rămas decât niște idioți care să transmită în acest mod coordonatele politicii externe americane, sau dacă „editorialele” lui Zuckermann reprezintă o supralicitare paranormală, în cheie proprie, a mesajului oficial. 
Este evident că ne aflăm în fața unui episod dur de concurență comercială. Dar parcă niciodată nu s-a mers atât de departe. De regulă, erau suficiente niște sugestii... sugestive din partea reprezentanților oficiali ai statelor suzerane pentru ca deciziile politice interne să o ia pe calea indicată. Nu este clar de ce ambasadorul a recurs la această formulă care îl discreditează grav ca politician (care de fapt nici nu este) și ca persoană, ducând cu gândul spre posibilitatea unor afecțiuni de ordin psihologic necontrolate la timp - pentru că succesiunea celor două editoriale indică un curs ascendent spre o criză majoră.

2. Coldea, audiat în premieră la SSIJ în dosarul lui Negulescu

 
 Am trăit să o vedem și pe asta. Celebrul colider al Binomului - generalul Coldea - a ajuns în fața procurorilor. A celor de la mult blamata SSIJ, în calitate de martor în dosarul procurorului Negulescu. Cel care este de părere că generalul SRI ar fi trebuit audiat de Parchetul Militar pentru evidentă luare de mită de la Ghiță, împreună cu care a făcut vacanțe de vis prin rezidențele din Seychelles. Chiar dacă și-a fabricat niște deconturi, contracarate de aceleași Ghiță cu facturi autentice.

3. Avocatul Poporului exclus (de americani?) de la dezbaterea „5G”

 
Se pare că promotorii intereselor americane au găsit căile de a face decizia „5G” a Parlamentului mai ușoară. La o recentă dezbatere organizată pe această temă, Avocatul Poporului a fost exclus - probabil pentru ca doamna Weber să nu aibă cumva inspirația de a fluiera în biserică și de a strica jocurile.

 


4. Kovesi se dă de gol la BBC: „La nivel european voi lucra legal!”

 
Abordată de un reporter de la BBC, dintre cei mai puțin familiarizați cu zona de protecție instalată de madame Macovei în jurul protejatei sale, Codruța Kovesi s-a dat singură de gol, negând orice argument al reporterului din care rezulta ca fost doar un instrument în mâinile celor care au manevrat Statul Paralel. Cel mai edificator răspuns al său a fost: „La nivel European voi lucra legal!”. Cum adică? Altfel decât la București?

 


5. Deficit record în 7 luni: 9,99 mld euro!

 
Deficitul bugetar după primele 7 luni ale anului a ajuns la 4,7% din PIB. Diferența dintre venituri și cheltuieli este de aproape 50 de miliarde de lei.
Ȋn aceeași perioadă a anului trecut, deficitul bugetar a fost de 1,7 la sută din PIB.
Creșterea deficitului este datorată scăderii veniturilor.
Ȋn bugetul statului au intrat mai puțini bani, din cauza crizei provocată de coronavirus, dar și ca urmare a amânării plății taxelor de către companii. De cealaltă parte, cheltuielile statului au crescut substanțial. În total, acestea s-au majorat cu peste 13%.

Re-/ Vezi și:

   

 

14 Sep 2020 - 18:00

Format: