Share

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptământa ce a trecut.

1. Blocarea (previzibilă) a candidaturii Rovanei Plumb în Comisia JURI
2. Zuckerman a primit avizul pentru ambasada de la București
3. Șoc ADN la Caracal: Tatăl Luizei nu este părintele biologic
4. Liberalii au reușit să strângă semnăturile pentru Moțiune
5. 14 candidați în finala pentru Cupa Cotroceni


 

1. Blocarea (previzibilă) a candidaturii Rovanei Plumb în Comisia JURI

 

Pe fondul propagandei insistente făcute de europarlamentarii români din tabăra adversă, audierea Rovanei Plumb la Comisia JURI s-a soldat cu blocarea candidaturii acesteia pentru funcția de comisar. E drept că și modul în care aceasta s-a explicat n-a fost prea convingător, iar faptul că a împrumutat 800.000 euro în nume personal ca să susțină campania europarlamentară a partidului, în care era direct implicată, a fost de natură să ridice niște semne de întrebare legate cel puțin de modul în care datoria putea fi achitată. Deși toată lumea de pe la Bruxelles știe că un mandat de europarlamentar se poate solda, pentru un om chibzuit, cu vreun milion de euro în conturi. Vestea a fost primită cu satisfacție de către opoziție, în frunte cu Iohannis, în timp ce Dăncilă a insistat să își exprime încrederea în Plumb, susținând-o în continuare.

2. Zuckerman a primit avizul pentru ambasada de la București

 

Senatul american a reușit după mai bine de doi ani să îl examineze pe Adrian Zuckermann, propus de Trump ambasador la București și să-i dea acordul. Că s-o fi săturat și Klemm de când tot așteaptă să fie schimbat.

 


3. Șoc ADN la Caracal: Tatăl Luizei nu este părintele biologic

 

 În țară afișul a fost ținut și în această săptămână de telenovela de la Caracal și de "șocul ADN" produs de divulgarea de către anchetatori a faptului că tatăl din acte al Luizei nu era și părintele biologic al acesteia. Lucru care l-a consternat pur și simplu pe acesta, iar pe mamă a făcut-o să refuze categoric o nouă prelevare de gene, de teamă să nu mai reiasă și alte grozăvii. Comandoul trimis de procurori să o ia pe sus a stârnit revolta celor prezenți la scenă.


4. Liberalii au reușit să strângă semnăturile pentru Moțiune

 
Liberalii și-au întețit eforturile de a obține semnăturile necesare depunerii moțiunii, pe care până la urmă le-au și găsit. Din păcate, nu există nici o garanție că semnatarii se vor și prezenta la vot.

5. 14 candidați în finala pentru Cupa Cotroceni

 

BEC a definitivat lista celor 14 candidați admiși și a tras la sorți (după o metodă destul de ciudată) așezarea pe buletinele de vot. Iohannis a ieșit primul. Ghinionul celorlalți.


 

Re-/Vezi și:

   

30 Sep 2019 - 14:00

Format: