Share
27 Ian 2020 - 14:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna trecută!

1. Iohannis huiduit la Iași
2. Bordelul de la Deveselu
3. Cacealmaua tăierii pensiilor speciale
4. Senatul rămâne fără șef(ă)
5. Anticipatele - când va fi posibil!


 

1. Iohannis huiduit la Iași

 
 Ludovic Orban şi Klaus Iohannis au fost întâmpinaţi cu huiduieli la Iaşi, unde au participat la ceremoniile cu prilejul sărbătoririi a 161 de ani de la Unirea Principatelor. În premieră, Iohannis și-a luat „rația” de huiduieli  la o adunare publică (circumstanță de care s-a ferit cu grijă până acum). Organizatorii liberali ai Zilei Micii Uniri de la Iași nu i-au putut asigura însă imunitate față de accesul în asistență al unor pesediști răuvoitori care i-au recomandat „să facă drumuri și spitale” și nu anticipate.

2. Bordelul de la Deveselu

 

Cum se numește și din ce categorie face parte traficul de carne vie, practicat cu consecvență la baza militară americană de la Deveselu, unde prostituatele sunt aduse cu mașinile oficialilor iar șefii încasează de la beneficiari banii pentru plata prestației?
Cazul de la Deveselu pune în evidență supozițiile și suspiciunile exprimate în legătură cu cazul din imediata vecinătate, cel de la Caracal. Nu o dată s-a afirmat că rețelele interlope din zonă alimentează necesitățile personalului militar de la „umbrela atomică” de la Deveselu.

3. Cacealmaua tăierii pensiilor speciale

 

 În fața revoltei magistraților care au încetat lucrul lăsând baltă dosarele de corupție și a amenințărilor altor categorii afectate, Orban a făcut un pas înapoi și a declarat că ar fi necesar ca proiectul să fie redezbătut în Parlament.

4. Senatul rămâne fără șef(ă)

 

Zile negre pentru Meleșcanu, relicvă politică a regimului comunist. Curtea Constituțională a decis că alegerea sa ca șef al Senatului a fost neconstituțională, el nereprezentând la momentul respectiv partidul care îl promova. Ba, mai mult, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului își propune să-l investigheze pentru mesajele transmise către guvernele țărilor europene pe când era la Viena, reprezentant al Guvernului României, la debutul protestelor din decembrie. 
Deși nu prea au șanse, pesediștii fiind încă majoritari la Senat, liberalii o pregătesc de zor pentru funcția de șef pe Alina Gorghiu. O demnă urmașă a Robertei Anastase.


5. Anticipatele - când va fi posibil!

 

 Ca să mai pună capăt discuțiilor și ipotezelor Orban anunță sec: Vom organiza anticipatele când va fi posibil!
Întrebat dacă o să demisioneze, premierul Ludovic Orban a refuzat să dezvăluie dacă acest lucru este posibil.
Rares Bogdan spune ca premierul Ludovic Orban nu are niciun motiv sa-si dea demisia in cazul in care nu trece motiunea de cenzura pe care PSD o va depune dupa asumarea raspunderii pe alegerea primarilor in doua tururi.

 

Re-/ Vezi și:

   

​​​​​​​

 

Format: