4 Noi 2018 - 14:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână.

1. Aniversare isterică a tragediei de la Colectiv: marii arși tot nu pot fi tratați în țară
2. Tensiune între Guvern și comisarul european Crețu pe tema spitalelor regionale
3. O fișă pierdută din dosar: Lazăr nu e Lazăr!
4. Recorduri istorice la pâine și mămăligă
5. Chemarea Orientului: Dăncilă în Qatar și Oman


 

1. Aniversare isterică a tragediei de la Colectiv: marii arși tot nu pot fi tratați în țară

 La trei ani de la tragedia Colectiv situația secțiilor de tratament pentru marii arși nu s-a îmbunătățit cu nimic.
Aniversarea tragică a evenimentului a prilejuit o veritabilă isterie media, manipulată, din nefericire, tot politic.

 

2. Tensiune între Guvern și comisarul european Crețu pe tema spitalelor regionale

 Povestea spitalelor regionale finanțate de Uniunea Europeană e ca aceea cu cocoșul roșu. Sau ca „steaua care a răsărit”, pe care o vedem și nu e. Încă din 2015 s-au alocat 150 milioane euro din care 120 au fost cheltuite pentru studii de fezabilitate. Suntem în faza în care s-ar putea organiza licitațiile. Cu optimismul său debordant Rovana Plumb mizează pe un parteneriat public-privat, de parcă - vorba Corinei Crețu - la ușa Guvernului ar face coadă investitorii. Cu ce se va întâmpla și cu ce nu, despre aceste spitale ca realități palpabile nu se va putea vorbi înainte de 2030. Când Dăncilă și Plumb vor fi de mult uitate...

Relația tensionată dintre Corina Crețu și Viorica Dăncilă s-a mai calmat odată cu întâlnirea care a avut loc la cabinetul doamnei Dăncilă, în care s-au discutat mai multe probleme, între care și situația celor trei spitale regionale. Au trecut 3 ani de când Comisia a aprobat proiectul, dar până acum nu s-a făcut nici un pas înainte. Mai mult, consilierul Darius Vâlcov a introdus subiectul delicat al unui posibil parteneriat public-privat, care ar reduce substanțial costurile.

 

3. O fișă pierdută din dosar: Lazăr nu e Lazăr!

  

După ce a dat din colț în colț până când a aflat că ceea de ce se temea era o confuzie (era vorba despre un alt Lazăr), Taica Lazăr a prins curaj și se dă cocoș în fața lui Tudorel Toader, pe care îl amenință cu trebunalul. Tudorel la rândul lui pretinde că știa că documentul de la dosarul procurorului general nu era al acestuia, dar continuă să întrebe ce căuta acolo. În scandal intervine și „nașa” lui Lazăr, madam Raluca Prună, cea care l-a cules de la Alba și l-a adus la București ca să-i țină trena Codruței. Fosta ministră  pretinde că din cauza calităților sale de excepție Lazăr a răzbătut până în fruntea „ministerului” Public, de unde nu se dă dus nici cu miliția

Noi amănunte despre cariera ireproșabilă a lui Augustin Lazăr. Inspecția judiciară l-a cercetat de 43 de ori în ultimii patru ani. E un record!

 

4. Recorduri istorice la pâine și mămăligă

 

Anul acesta este cel al unor noi recorduri agricole anunță Petre Daea. Cele mai mari producții din istorie la grâu și porumb - respectiv 10 și 15 milioane de tone. Ceaușescu ar fi invidios.
cele mai mari afaceri din agricultura românească sunt realizate în judeţele Timiş (2,85 miliarde de lei), Călăraşi (2,54 miliarde de lei), Constanţa (1,93 miliarde de lei), Buzău şi Satu Mare (cu afaceri de câte 1,6 miliarde lei fiecare).
Comparativ cu doar 11,8 milioane de tone cât va recolta Franţa, țara noastră va deveni astfel cel mai mare producător european de porumb.

z

 

5. Chemarea Orientului: Dăncilă în Qatar și Oman

 Premierul a prins gustul vizitelor oficiale. Se pare că a făcut o pasiune pentru Orientul Mijlociu. După vizitele în Kuwait și Emirate a luat drumul Omanului și Qatarului, împreună cu câțiva miniștri care au astfel garanția că nu vor fi remaniați. Când va fi să fie, după cele două CExN-uri anunțate.

z

Format: