Share
28 Oct 2019 - 12:19

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptământa ce a trecut.

1. Dăncilă trimite la Bruxelles a treia propunere de comisar european
2. Audierile da la Comisii: trei candidați respinși
3. Kovesi nu va rămâne pe drumuri: i s-a rezervat postul de la DIICOT Sibiu
4. Șeful AEP prezice un eșec al alegerilor din Străinătate
5. Dragnea a fost „condamnat” la o zi de învoire


 

1. Dăncilă trimite la Bruxelles a treia propunere de comisar european

 

Ceea ce a inflamat scena politică a fost tupeul Vioricăi Dăncilă care a trimis la Comisie cea de a treia propunere de comisar european: Victor Negrescu. Iohannis a luat foc și i-a zis de la obraz că nu are această legitimitate. Dar Bruxelles-ul a început să se enerveze și situația de la București întârzie nepermis de mult intrarea în funcțiune a Comisiei. Se pare că Dăncilă nu a acționat de capul ei și a avut acordul Ursulei, care nu vede o ieșire prea rapidă din criză. Mai ales dacă noul guvern nu va fi votat luni. Mare dezamăgire, deocamdat, pe capul lui Vasile Mureșan (zis Siegfried) care vede cum îi zboară prăjitura promisă de  sub nas.

2. Audierile da la Comisii: trei candidați respinși

 

Desemnatul și-a prezentat trupa cu care dorește să se înscrie în palmaresul liberal ca cel de al doilea guvern „al meu”. Al lui Iohannis adică. Prima victimă a fost propunerea pentru Finanțe, „chiparosul” Cîțu, intimidat de hărțuiala titularului demis, care la un scor egal a fost respins. Au urmat Violeta Alexandru și vedeta show-lui: deputatul Ion Ștefan, care ar trebui să preia portofoliul mamut al Dezvoltării și Administrației. Supranumit deja „deputatului Grindă”, Ion Ștefan a amenințat (în glumă, pretinde el) că dacă nu e validat, dă telefon la 112 și spune că e o bombă în Parlament, iar în audierile se vor întrerupe. „Ce să îmi facă? O să primesc o amendă, că pușcărie nu pot să fac pentru atâta lucru”. Orban a dat asigurări că nu îl va retrage în urma votului negativ. Și cum ar putea? Omul a oferit Partidului un împrumut (printr-o secretară) de un milion de lei pentru europarlamentare. Evident că Comisia l-a respins, dar Orban a dat asigurări că va merge mai departe cu toți trei.

 

3. Kovesi nu va rămâne pe drumuri: i s-a rezervat postul de la DIICOT Sibiu

 

CSM-ul s-a gândit la viitorul Codruței Kovesi și i-a rezervat un post de procuror la DIICOT Sibiu, unde va putea reveni în cazul unui eșec la EPPO. Este funcția corespunzătoare gradului său adevărat, nu a celui pe care l-a declarat la audierile europene

4. Șeful AEP prezice un eșec al alegerilor din Străinătate​​​​​​​

 
Mituleţu-Buică​​​​​​​ de la AEP este sceptic în privința alegerilor. Cele prin corespondență sunt deja un eșec - sub 40.000 de români din diaspora s-au înscris. Iar prezența la vot va fi mare doar în ultima dintre cele trei rezervate diasporei. Costul alegerilor dedicate lui Iohannis, din străinătate, depășește suma de 50 de milioane - cea mai mare din istoria scrutinelor.

5. Dragnea a fost „condamnat” la o zi de învoire​​​​​​​

 

​​​​​​​Mare tulburare a stârnit printre legaliști învoirea de o zi obținută de ziua sa de Dragnea. Inadmisibil! - a zis și ministresa Justiției, Birchall, care au ordonat o anchetă din care să reiasă cine și de ce a fost comisă o asemenea samavolnicie.

 

Re-/Vezi și:

   

Format: