Share
2 Dec 2019 - 14:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna ce a trecut.

1. Omagiul Parchetului - Procesul Revoluției, cu 2 inculpați și 5000 martori
2. Puci în PSD: Ciolacu și Stănescu preiau puterea
3. Isărescu despre „greaua moștenire”: 2019, al 9-lea an consecutiv de creștere economică
4. 1 Decembrie: parada achizițiilor din 2%
5. Numărătoarea finală a „steagurilor”: 66 - 33


 


 

1. Turul 2: cronica unui deces (democratic) anunțat

 
Înalta Curte a respins cererea parchetului de judecare a lui Petre Roman și Teodor Brateș. Dar, pe 29 noiembrie, a început judecarea procesului dosarului Revoluției, ca un soi de omagiu adus evenimentelor care acum 30 de ani au provocat căderea unui regim opresiv. Înlocuit, din păcate, cu unul buimac, care face din Ion Iliescu un „criminal împotriva umanității”. Sunt convocați peste 5.000 de martori, dintre care 700 s-au înghesuit în prima zi pe coridoarele Înaltei Curți când s-a făcut apelul. În binecunoscutul ritm al Justiției, procesul promite să dureze încă vreo trei decenii.

2. Puci în PSD: Ciolacu și Stănescu preiau puterea

 

La presiunea opoziției din partid a avut loc un CExN numit „noaptea cutitelor lungi” în urma căruia s-a decis ca președinția interimară să fie preluată de Ciolacu secondat de Paul Stănescu, în ciuda opoziției înverșunate a adevăratului președinte executiv, Teodorovici. Cu bunul simț care o caracterizează, Dăncilă nu s-a agățat de funcție și a admis să demisioneze primind în schimb promisiunea că la viitoarele alegeri va fi trecută pe un loc eligibil și va primi comanda organizației de femei. Promisiune fără prea mare valoare, după cum s-a văzut în situații similare de a lungul timpului.

3. Isărescu despre „greaua moștenire”: 2019, al 9-lea an consecutiv de creștere economică

 

Peste euforia partidei victorioase, care se pregătește de preluarea legitimă a „grelei moșteniri”, vine anunțul (nepotrivit) al guvernatorului Isărescu care spune că România se află în cel de al nouălea an consecutiv de creștere economică. Ca să vezi! Cîțu este cel mai lovit, pentru că el creștea de la o zi la alta nivelul deficitului din surse confidențiale. Ba chiar guvernul Orban însu-și estimează creșterea economică din 2019 la 4%, ceea ce arată că „moștenirea” nu e chiar atât de grea.
 

4. 1 Decembrie: parada achizițiilor din 2%

 
Duminică, la Șosea, avut loc parada a 2% din PIB! Dupa care au defilat și militarii.

5. Numărătoarea finală a „steagurilor”: 66 - 33

 

Numărătoarea voturilor a confirmat exactitatea exit poll-ului: Iohannis a câștigat cu 2 -  1. Adică cu 65,88%  la 34,12 %, conform numărătorii din seara respectivă. Nu a fost chiar un rezultat zdrobitor, procentul PSD-ului fiind semnificativ dacă ne gândim că în scorul lui Iohannis s-au adunat PNL, USR, PMP, UDMR, fugarii din PRO și PSD și independenții.

 

Re-/ Vezi și:

   

 

Format: