Share
2 Mar 2020 - 14:00

Ag. AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în săptămâna ce a trecut!

 


 

1. Decizia CCR de „neloialitate față de Constituție” anticipează ratarea anticipatelor

 
Curtea Constituțională a validat sesizarea PSD referitoare la desemnarea lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de premier. Judecătorii au admis în proporție de 7 la 2 (s-au abținut cele două susținătoare ale președintelui) că șeful statului a dat dovadă de lipsă de loialitate constituțională desemnând cu intenție un premier care să fie respins pentru a se putea face pașii necesari anticipatelor. Lucru cât se poate de real, Iohannis neascunzându-și intenția și dorința ca guvernul (dealtminteri foarte slab) să fie trântit.

2. Iohannis anunță personal retragerea lui Orban

 

Se pare că Iohannis nu înțelege nimic din lecția Curții Constituționale, decizia sa fiind în aceeași linie a lipsei de onestitate constituțională. 

3. Cîțu formează „noul” guvern de sacrificiu

 

Noul premier și  formula de guvern propusă de acesta (aceeași) au un singur rost: acela de a fi respinse din nou. Ceea ce probabil că se va întâmpla, mărind  astfel (doar teoretic) șansa ca procentul anticipatelor să sară peste 50%.

4. DNA în flagrant: flagrantul Sorinei Pintea nu e... flagrant!

 
În siajul „guturaiului Internațional” s-a produs și surprinderea în flagrant de luare de mită a Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătății. Aceasta a avut o imagine bună, bazată pe empatie și pe încrederea pe care o inspirau măsurile bune luate în timpul mandatului. S-a ales însă praful de toate acestea în momentul în care a dat curs tentației șpăgii pentru niște achiziții medicale.

5. Mascarada națională a coronavirusului

 

Perspectiva epidemiei dă de lucru celor fără, și marginalizează toate problemele cu adevărat importante, împingând brutal țară într-o nouă criză de care aceasta nu are nevoie. Pretextul luptei cu nemilosul virus este ideal pentru măsuri și cheltuieli necontrolate care dau apă la moară profitorilor de criză...

 

Re-/ Vezi și:

   

 

 

 

Format: