Publicat: 27 Decembrie, 2013 - 17:41

Revista Forbes a întocmit un clasament al actorilor plătiți prea mult față de câștigurile pe care le aduc unei producții cinematografice. Pe prima poziţie a topului îl găsim pe actorul american Adam Sandler, care este plătit cu aproximativ 15 milioane de dolari pe film, deşi filmele sale au câştiguri care nu justifică un astfel de onorariu.

Astfel pentru fiecare dolar cu care este plătit, actorul aduce un profit de 3,40 dolari, conform statisticilor citate de Guardian.

Spre exemplu, filmul Jack & Jill a avut încasări de 150 de milioane de dolari, dar costurile de producţie au fost de aproximativ 80 de milioane de dolari. Un alt film, "That's My Boy", a avut un buget estimat la 70 de milioane de dolari, dar a reuşit încasări de doar 57 de milioane de dolari.

Pe poziția secundă s-a clasat regina comediilor romantice, actrița Katherine Heigl, pentru al doilea an la rând, mulțumită eșecurilor înregistrare de producțiile ”Killers” și ”One for the Money”. Astfel, pentru fiecare dolar cu care a fost plătită în ultimele trei filme, Heigl a adus un profit de doar 3,50 dolari.

Pe locul trei se află actrița Reese Witherspoon, cu 3,90 de dolari pentru fiecare dolar adus filmului ”Water for Elephants”.

În clasament mai intră și Nicolas Cage, Denzel Washington, Steve Carell, Jennifer Aniston, Matt Damon și Ryan Reynolds.