Publicat: 8 Martie, 2013 - 12:42
Share

Direcţia Generală de Asistenţa Socială a Municipiului Bucureşti doreşte ca astăzi, 8 martie, să atragă atenţia asupra femeilor care suferă ca urmare a actelor de violenţă domestică.

De la declansarea campaniei “Ciocu’mic-ridica vocea împotriva violentei domestice” si inaugurarea Centrului de asistenta pentru mama si copil, în parteneriat cu ADRA Romania si Asociatia Anais, in urma cu 4 luni, s-a constatat ca tot mai multe femei cer ordin de protectie.  Din totalul solicitantelor ordinului de protectie împotriva partenerului violent, 60% au beneficiat de cel puțin 3 nopți de cazare și consiliere juridică în Centrul de asistență pentru mamă și copil de la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti.

Pe raza Municipiului Bucuresti au fost depuse, in perioada mai sus mentionata, un numar de 140 cereri de obtinere a ordinului de protectie la instantele judecatoresti. Dintre acestea au fost admise un numar de 46 de ordine de protectie reprezentand 32.86 % si respinse 53 de cereri reprezentand 37.86 %, au fost retrase 11 cereri reprezentand 7.86%, nesolutionate pana la data de 7 martie 2013 au fost  28 de cereri reprezentand 20%, un dosar a fost suspendat si un altul conexat.