Publicat: 27 Noiembrie, 2016 - 15:31

Asociația Touched România continuă demersurile ce au în vedere lupta împotriva violenței domestice și devine partener oficial al campaniei ”16 zile de activism împotriva violenței domestice. Împreună ștergem lacrimi”. În acest context, luni, 28 noiembrie, la ora 10:00, va participa la conferința privind combaterea abuzurilor împotriva femeilor, care va avea loc la Palatul Parlamentului, în sala Constantin Brâncuși.
”Vom dezbate nevoile victimelor violenței domestice, cu accent pe metodele necesare pentru reintegrarea lor socială și profesională. Este ceea ce facem noi, în cadrul Asociației Touched România. De 11 ani, muncim pentru ca cei care sunt găzduiți la Centrul Maternal Casa Agar și care au trecut prin traume greu de descris să învețe să interacționeze, să se sprijine reciproc și să conștientizeze că atunci când sădești iubire, primești iubire. Obiectivul nostru este să schimbăm destine pe termen lung”, a declarat Natalia Ungureanu, director executiv al Asociației Touched România.  
Mai multe persoane publice, instituții și ONG-uri s-au alăturat acestei campanii, printre care și: Nicolae Pîslaru, Ministrul Muncii, Cosmina Ioana Simiean Nicolescu, Director General al DGASMB, Cristi Dănileț, judecător, Aurelian Bocan, inspector al Poliției, reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, precum și ai ONG-urilor: Necuvinte, Casa Ioana, SOLWODI și ADRA.
Campania a început pe data de 25 noiembrie, de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, și se încheie pe 10 decembrie, odată cu Ziua Internațională a Drepturilor Omului. Scopul asocierii simbolice a acestor date este acela de a trage un semnal de alarmă că abuzurile împotriva femeilor reprezintă o încălcare gravă a drepturilor omului.