27 septembrie 2022

TRADIȚIE şi  SIMBOLISM , IMPRESIONISM şi FAST ,  PUTERE şi DOMINAȚIE

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

Toate acestea transpiră din funeraliile marii personalități mondiale care a fost Regina Elisabeta a ll-a  a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord . Dacă despre Israel se spune că este Ţara Făgăduinței iar poporul evreu este poporul ales al lui Dumnezeu , despre Marea Britanie se poate afirma că reprezintă regalitatea şi monarhia cele mai reprezentative şi conservatoare de pe Pamânt .

Dacă un preşedinte este un funcționar al Statului (ales mai mult sau mai puțin corect şi democratic), un monarh este unsul lui Dumnezeu pe Pamânt , iar credibilitatea acestuia este de necontestat . Finalul de drum al Reginei Elisabeta a ll-a  reprezintă un moment unic şi impresionant  , ca şi viața şi domnia Majestății Sale . Nu sunt monarhist , nici nu aş putea fi atât timp cât ştiu că România a avut regi străini , impuși de străinătate chiar prin intervenţia unor case regale şi imperiale europene ale epocii… Republica România putea fi altceva decât ceea ce este astăzi ;   istoria românilor este una tristă , dramatică şi chiar tragică . Imperiile care au asuprit Ţările Române au adus o mică dezvoltare (…) , dar o mare durere şi suferință . Imperiile tocmai pe dominaţie şi-au construit supremaţia și  bunăstarea,  pentru că au asuprit popoare și națiuni de peste mări şi ţări .

Aici se înscrie la loc de frunte Imperiul Britanic , prin toţi regii şi reginele lor , care au fost niște ultranaţionalişti pentru supuşi lor autohtoni şi despoţi pentru cei intrați în zona lor de influenţă , dominaţie şi constrângere . Funeraliile Reginei Elisabeta a ll.a  a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord reprezintă tradiția de secole a monarhiei britanice , un fastuos ceremonial , impresionant care arată o demonstrație a puterii dar totodată şi un mesaj transmis pentru tot mapamondul . Dincolo de onorurile date monarhului – cap al Statului , al Armatei şi al Bisericii – mesajul este unul care poartă atât emoţia dar care aminteşte Lumii locul de frunte , de putere şi influenţă al Casei Regale Britanice pe planetă , un mesaj bazat pe tradiţia strictă de fermitate   al britanicilor , fie ei englezi , scoţieni , irlandezi sau galezi .

Ecourile iscate de acest eveniment vor continua mult timp , cu păreri şi interpretări diferite… şi sigur se vor referi la rigoare , reguli , solemnitate , onoare , respect , forță , demnitate , credinţă… dar şi la perfidie , aroganţă etc… Regina a fost ca şi Iisus o creştină , care si-a dedicat viața bunăstării supuşilor ei  , nu altora …  Diferența dintre cele două personalități ( pe lângă faptul că Iisus , Regele Lumii este nemuritor) este faptul că Nazariteanul este Lumina întregii Lumi creştine…și nici regii și împărații nu se pot compara cu El .

Fastul funeraliilor Reginei sunt impresionante , aceasta va dăinui în inimile și conștiințele supusilor ei … si atât . Nu putem zice decât : Dumnezeu să-i ierte păcatele şi să o odihnească în pace .  Fiecare om are dreptul de a gândi , de a aprecia , de a fi sau nu de acord cu alţi oameni , dar acest proces pur filozofic să fie în acord cu bunul simţ,  cu decenţa , cu conştiinţa curată şi înaltă care ar fi bine să ne caracterizeze pe toţi.  Regina Elisabeta a ll.a  a murit ! Trăiască Regele Charles al lll. lea !  Condoleanțe britanicilor …

Sper ca românii să poată observa sau măcar întrezări şi din acest impresionant eveniment al funeraliilor Reginei britanice că unitatea , dârzenia , curajul , loialitatea , respectul … nu sunt apanajul doar al unora … că aceste valori se pot găsi în moștenirea fiecărei naţiuni,  fiecărui popor care nu acceptă supunerea  . Trebuie doar să fim trezi , vigilenţi şi responsabili… Numai cei demni nu pot fi niciodată învinşi şi supuşi .  Poate nu este momentul acum şi aici… dar nu mă pot abţine să nu amintesc că pe 17 septembrie 1944 la Oarba de Mureș  , 11.000 de militari români au fost abandonaţi de „aliaţi” ( care ne-au trădat şi vândut  în 1940 , 1943 , 1944 iar apoi au bombardat Bucureştiul și Ploieştiul ) în faţa inamicului de atunci al României .  11.000 de militari români morți  , răniți  , dispăruţi… prin complicitatea „eliberatorilor” cu „aliaţii” .

Căutaţi şi veţi  vedea cine au fost trădătorii de atunci ai românilor … și veți avea o perspectivă mai adevărată a evenimentelor trecute  dar şi actuale . Acesta este doar unul dintre multele exemple de trădare ale „aliaţilor”  şi „prietenilor” României . Noi , românii , în istorie nu am avut prieteni sinceri… ci doar de conjunctură .  Ca şi astăzi . Singurii prieteni sinceri ai românilor au fost Munții Carpați  , Jiul , Oltul , Mureşul , Siretul , Dunărea , Marea Neagră şi … Dumnezeu . În politică nu există sentimente… ci doar interese . Fericirea şi bunăstarea unora sunt clădite pe suferinţa şi sărăcia altora .