Publicat: 1 Decembrie, 2017 - 11:04

Tradiții și Cultură Gastronomică din țara Secașelor este un eveniment organziat de Muzeul ASTRA în cadrul programului Târgul de țară. Acest demers are ca scop promovarea culturii gastronomice tradiționale din satul românesc. La această ediție participă comunitatea din localitatea Loamneș, județul Sibiu.

,,Invitații vor pregăti pentru publicul vizitator preparate specificei țării Secașelor după rețete și tehnici tradiționale. Vom da la degustare lichiu cu varză și ceapă și iahnie de fasole cu cârnați. O țesătoare va face demonstrații la războiul de țesut, iar o vârstnică din Loamneș va broda costumul popular. Totodată, un meșter fierar va pregăti potcoave în același cadru pitoresc al Târgului de țară.', a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA.

Evenimentul se va desfășura în 02 decembrie 2017, între orele 11.00-16.00, la Târgul de țară din cadrul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului. Elevii Scolii Gimnaziale din Loamneș structura Alămor si grupul vocal mixt al localității Loamneș vor susține concerte de colinde, cântece patriotice și dansuri populare tradiționale specifice zonei.