Publicat: 11 Noiembrie, 2019 - 18:33

După Gala Politehnica 100% performanţă, care a marcat intrarea în anul 100 al UPT şi în cadrul căruia 100 de elevi merituoşi au fost recompensaţi cu câte 1000 de euro fiecare, seria evenimentelor aniversare continuă, în 12 noiembrie 2019, cu o altă tradiţie instituită în Universitatea Politehnica Timişoara.

Pentru a reflecta importanţa pe care UPT a acordat-o întotdeauna sportului, încă de la înfiinţare, în urmă cu câţiva ani a fost demarată, în cadrul manifestărilor dedicate aniversării instituţiei, o cursă în care studenţii, cadrele didactice şi toţi cei care sunt alături de UPT aleargă un număr de tururi de pistă egal cu numărul anilor de existenţă ai universităţii.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Clubul Sportiv Asociaţia Alergotura, s-a bucurat de un real succes încă de la prima ediţie, a devenit o tradiţie, iar anul acesta, în 12 noiembrie, începând cu ora 13:30, pe stadionul "Ştiinţa", sub titlul "100 pentru Poli", se vor parcurge 99 de tururi de pistă, câte unul pentru fiecare an de existenţă al Politehnicii, plus un tur suplimentar pentru celebrarea intrării în anul 100.

Fiecare tur de pistă va avea un lider care va alerga cu steagul Politehnicii. Potrivit tradiţiei, primul lider de tur va fi chiar rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Şerban, urmând ca ultimul tur să fie asigurat de unul dintre prorectorii instituţiei. De asemenea, fiecare facultate, fiecare departament şi fiecare ligă studenţească din cadrul UPT va avea cel puţin un reprezentant în cursa de alergare.

Tag-uri Institutii: