Publicat: 5 Decembrie, 2015 - 12:44
Share

Aceșia sunt acuzați că vindeau etnobotanice în apropierea școlilor. Anchetatorii au dezvăluit că mulți dintre consumatori sunt elevi ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu" și au pornit pe urmele dealerilor după ce mai mulți elevi au ajuns la spital din cauza substanţelor interzise.

Procurorii şi poliţiştii DIICOT Gorj au destructurat o reţea de trafic de droguri care avea drept clienţi elevi ai Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu dupa 20 de percheziții care au avut loc pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi, Hunedoara şi în Bucureşti.

”Am avut o acțiune pentru destructurarea unui grup infracțional organizat ce acționa mai ales pe raza municipiului Târgu Jiu, având ca preocupare traficul de droguri de risc și substanțe cu efecte psiho-active, așa numitele etnobotanice. Drogurile le procurau din țară cu predilecție din București sau sprijn curierat de la dealeri din țară sau chiar din străinătate”, a declarat Vasile Popescu, șef DIICOT Târgu Jiu.

”De la începutul anului s-au prezentat în serviciul de urgente 25 de cazuri care au consumat etnobotanice”, a declarat Gheorghe Stanciu, purător de cuânt SJU Târgu Mureș.

Majoritatea consumatorilor sunt elevi ai Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu, potrivit anchetatorilor. Pentru o simpla doza aceștia ar fi plătit aproximativ 30 de lei.

”În momentul în care vom avea un astfel comunicat și vom ști care sunt persoanele respective, vom aplica regulamentul școlar. Evident că se poate ajunge și la exmatriculare”, a afirmat Dorin Tascău, director CNTV.