3 octombrie 2022

Traficul la frontieră în data de 14 august 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În data de 14.08.2022, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 376.940 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 86.200 mijloace de transport.

Pe sensul de ieşire din România, au fost aproximativ 200.990 de persoane, cei mai mulţi dintre ei ieşind din ţară pe la frontiera cu Ungaria (aproximativ 90.500 persoane).

Ieri, 14.08.2022, cele mai aglomerate puncte de frontieră, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, au fost Nădlac II, cu aproximativ 95.000 de persoane, Giurgiu, cu peste 30.000 de persoane şi Vama Veche, cu aproximativ 22.000 de persoane.

Având în vedere că în aceste zile mulţi cetăţeni români au călătorit în afara graniţelor ţării, în perioada următoare se preconizează, de asemenea, o creştere a traficului în punctele de trecere a frontierei, pe sensul de intrare în ţară, în special la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria.

În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera naţională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional.

Formalităţile de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte cetăţenii ucraineni, 12.924 au intrat în România în cursul zilei de ieri (în scădere cu 4,9% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 14.08.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.938.209 cetăţeni ucraineni.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

69 fapte ilegale (28 infracţiuni şi 41 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;

au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 99.500 lei;

valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 16.940 lei;

nu s-a permis intrarea în ţară a 12 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea 53 cetăţeni români din diferite motive legale.

Poliţia de Frontieră acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date şi informaţii pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Sursa foto Politia de frontiera