Publicat: 3 August, 2016 - 13:29
Share

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în județul Constanța, traficul rutier pe DN39 Constanta — Mangalia este intens. Se circulă mai îngreunat pe raza stațiunii Eforie Nord precum și la Agigea, unde capacitatea de circulație a drumului național este diminuată din cauza lucrărilor care se execută la podul de la Agigea, două dintre cele patru benzi fiind închise (detalii pe pagina de internet a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România).

Pentru a ocoli zona podului în lucru de la Agigea (situat pe DN39), conducătorii auto care vin de pe autostrada A4, pot să folosească noul pod. Astfel, înainte de ieșirea de pe autostrada A4 în DN39, aceștia se pot încadra pe benzile din dreapta, care urcă pe pasarela peste DN39 (conform indicatorului TEM A4 — Port Constanța), apoi, la finalul autostrăzii, la intersecția cu sens giratoriu, urmează prima ieșire, trec peste noul pod și ies de pe DN39A în DN39, peste pasarelă, la Eforie-Nord.

În sens invers (dinspre Mangalia), la ieșirea din Eforie-Nord, se virează dreapta pe DN39A (conform indicatorului RO-RO Port Sud Agigea, amplasat înainte de pasarelă), prima intersecție cu sens giratoriu se părăsește la a doua ieșire, iar după traversarea Canalului Dunăre-Marea Neagră pe noul pod se părăsește primul sens giratoriu la a doua ieșire, după care se intră pe autostrada A4, pe pasarela peste DN39.

Precizare: și pe această rută ocolitoare pot apărea probleme de trafic, fiind folosită de autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de cinci tone (deoarece pe vechiul pod există restricție de tonaj) și de către cele care circulă spre și dinspre port.