8 octombrie 2022

Traficul rutier va fi restricţionat pentru evenimentul sportiv „The Color Run 2022”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În data de 28 mai a.c., se va desfăşura în Bucureşti evenimentul sportiv „The Color Run 2022”, pe următorul traseu: parcarea Bibliotecii Naţionale – Bd. Mircea Vodă – Bd. Unirii – Piaţa Alba Iulia (fără afectarea traficului rutier din rond) şi retur pe Bd. Unirii până în dreptul podului Şerban Vodă (fără afectarea traficului rutier din intersecţia Bd. I.C. Brătianu-Bd. Unirii) – Bd. Unirii – Bd. Mircea Vodă – parcarea Bibliotecii Naţionale.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricţionat între orele 12.00 – 18.00, pe traseul menţionat mai sus şi pe arterele care acced în acesta, iar între orele 10.00 – 21.00, pe Bd. Mircea Vodă, segmentul cuprins între Pod Mărăşeşti şi Bd. Unirii.

RUTE OCOLITOARE:

– Calea 13 Septembrie – Bd. Tudor Vladimirescu – Piaţa George Coşbuc – Bd. Regina Maria – Splaiul Unirii;

– Bd. Basarabia – Calea Călăraşilor – Bd. Corneliu Coposu – Spl. Independenţei;

– Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Naţiunile Unite – Spl. Independenţei – Bd. Corneliu Coposu.

Brigada Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule:
* să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun, în special pentru metrou;
* să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea şi fluidizarea acestuia;
* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;
* să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Restricţiile de trafic se vor aplica/ridica progresiv, pe măsura desfăşurării activităţilor.

Harta cu restricţii şi rute ocolitoare poate fi consultată pe site-ul https://bpr.politiaromana.ro.

Sursa foto Pixabay