25 iunie 2022

Transformăm campusul UPB într-o expoziţie dedicată automobilului şi mobilităţii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

20-22 Mai 2022 – POLI AUTOFEST în organizarea Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti şi Facultăţii de Transporturi

30 de companii, 100 de automobile, 3 zone pentru demonstraţii şi test drive, precum şi 4 conferinţe tematice susţinute de cadre universitare şi specialişti în domeniu. Acestea sunt principalele ingrediente ale celui mai mare festival auto din România, PoliAutoFest ale cărui porţi se vor deschide vineri, 20 Mai, ora 10, la Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti.

Intitulată generic POLIAUTOFEST, manifestarea inedită a UPB îşi propune să devină un festival anual care să implice toţi factorii importanţi în dezvoltarea multiplelor componente ale industriei de profil într-un adevărat regal al automobilului. Iar această perspectivă este una amplificată chiar de la prima ediţie POLI AUTOFEST prin interesul manifestat de către marile companii de profil, branduri auto de renume confirmând prezenţa la acest amplu eveniment.

„Am intrat deja în săptămâna festivalului, Vineri 20 Mai, începând cu ora 10, POLI AUTOFEST îşi deschide porţile pentru vizitatori. Suntem bucuroşi să anunţăm participarea a 30 de companii din domeniu, importatori şi distribuitori de autovehicule, furnizori de componente si echipamente, de tehnologii şi servicii de mobilitate. Împreună cu companiile participante ne-am străduit să oferim vizitatorilor o experienţă unică, o incursiune într-un univers al automobilului, poate altfel prezentat decât s-a făcut până acum.” a declarat Prof.Dr. Ilona COSTEA, Decanul Facultăţii de Transporturi din cadrul UPB.

La rândul său, Gabriel PETREA, Directorul General Adjunct al Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti a subliniat că „POLI AUTOFEST se încadrează într-o serie de evenimente pe care Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti le organizează în campus, evenimente dedicate fiecărui domeniu tehnic pe care Universitatea îl are în responsabilitate. Putem menţiona aici POLI BIOFEST sau POLI CHEMISTRYFEST.Ne dorim ca POLI AUTOFEST alături de celelalte evenimente organizate de UPB să devină evenimente anuale de referinţă în contextul evenimentelor educaţionale din Bucureşti dar şi din ţară”

Potrivit organizatorilor, experienţa vizitatorilor nu va fi doar una statică. Aceştia vor putea vedea la lucru unele dintre sistemele ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) ale automobilelor cum ar fi parcarea autonomă sau asistent pentru mersul înapoi dar şi demonstraţii de diagnosticare tehnică a automobilelor. De asemenea, nu vor lipsi nici concursurile cu premii oferite de organizatori şi expozanţi. În contextul în care evenimentul se va derula într-un campus universitar, programul include şi conferinţele de specialitate care vor acoperi patru teme mari : Green Vehicles, Smart Mobility, Siguranţă si securitate rutieră şi nu în ultimul rând o incursiune în viziune si perspective pentru Autovehiculul viitorului.

Mărcile auto prezente la POLI AUTOFEST sunt Audi, BMW, Bentley, Citroen, Cupra, DS, Ford, Hyundai, Iveco Defence, Jaguar, KIA, Land Rover, Lamborghini, Lexus, Mercedes Benz, Mitsubishi, Porsche, Renault, Scania, SKODA, Suzuki, Tesla, Toyota, Volkswagen şi Volvo Trucks. De asemenea companiile Bosch, Castrol Lubricants, Crystal Systems, DB Schenker, DSV, Intelligent Convergent Solutions, Haynes Pro, Wing Computers Group şi Yazaki, prin prezentarea produselor, echipamentelor sau sistemelor destinate industriei, întregesc acest univers al automobilului la POLI AUTOFEST.

La prima ediţie a POLIAUTOFEST, ce se va desfăşura pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi (indoor şi autdoor) din Campusul UPB sunt aşteptaţi peste 8.000 de participanţi cărora organizatorii , în parteneriat cu o multitudine de entităţi din domeniul industriei auto, le-au pregătit o gamă variată de surprize.

Programul de vizitare al POLI AUTOFEST în toate cele trei zile este între orele 10.00 şi 18.00, intrarea fiind liberă pentru toţi vizitatorii. Mai multe detalii şi programul zilnic al evenimentului se găsesc şi pe autofest.upb.ro

POLIAUTOFEST este organizat de Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti prin Facultatea de Transporturi, iar Conferinţa de deschidere va avea loc Vineri, 20 Mai la ora 10.00 în Aula UPB.

***

Despre Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti este cea mai veche şi prestigioasă şcoală de ingineri din România. Tradiţiile ei sunt legate de înfiinţarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Şcoli tehnice superioare cu predare în limba română, la mănăstirea Sfântul Sava din Bucureşti.

La 10 Iunie 1920 a fost înfiinţată Şcoala Politehnica din Bucureşti, având patru secţii:
Electromecanică, Construcţii, Mine şi Metalurgie, Secţia Industrială.

Din Noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din Bucureşti.

În baza rezoluţiei Senatului din Noiembrie 1992, Institutul Politehnic din Bucureşti a devenit Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti.

Despre Facultatea de Transporturi
Facultatea de Transporturi a luat fiinţă în anul 1959.

Astăzi Facultatea reuneşte patru departamente, Departamentul Autovehicule Rutiere, Transporturi, Trafic şi Logistică, Telecomenzi şi Electronică în Transporturi, Material Rulant de Cale Ferată.
Anual se derulează studii de licenţă, de Master şi Doctorale pentru 5.000 de studenţi si absolvenţi ingineri.

Media contact: Gabriel PETREA – Director General Adjunct

Sursa foto: Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti