20 iunie 2021

Transport materiale – Cetatea Poenari, judeţul Argeş

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie a fost solicitat de către Serviciul Public Judeţean Salvamont Argeş pentru transportul unui sistem automatizat de încasare şi a materialelor de montare a acestuia la cetatea Poenari, situată pe un vârf de munte care domină Cheile Argeşului, lângă localitatea Arefu, judeţul Argeş.

Având în vedere locaţia, dar şi faptul că materialele nu puteau fi transportate rutier, în data de 07.09.2021, personalul navigant, din Inspectoratul General de Aviaţie şi Unitatea Specială de Cluj-Napoca cu elicopterul Mi-17, nr. 108, a efectuat o misiune la solicitarea Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş în sprijinul Muzeului Judeţean Argeş, pentru transportul unui sistem automatizat de încasare a biletelor, împreună cu toate materialele de montare montajului şi anume ciment, nisip şi apă.

Scopul transportului acestor materiale a fost pentru modernizarea şi pregătirea Cetăţii Poienari pentru vizitatorii acesteia.

De asemenea, personalul navigant din Inspectoratul General de Aviaţie şi Unitatea Specială de Cluj-Napoca cu elicopterul Mi-17 a mai executat o misiune în sprijinul Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş prin transportul a 30 de stălpi de marcaj pentru fi amplasaţi pe traseele montane de pe Creasta Făgăraşului, pentru a înlocui sau completa stâlpii existenţi.

Scopul acestei misiuni în comun este că suntem la datorie pentru siguranţa şi binele oamenilor care iubesc drumeţia.

Relaţii Publice
Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca