28 septembrie 2021

Transportul către Beijing a fost oprit în ceea ce Partidul Comunist Chinez numește ” încercarea de a proteja Capitala chineză de Covid-19″

Presedinte China
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Transportul către Beijing a fost oprit în ceea ce Partidul Comunist Chinez numește ” încercarea de a proteja Capitala chineză de Covid-19″
Autoritățile municipale susțin că patru cazuri au fos raportate în Capitală cu așa-zisa tulpină Delta,  autoritățile interzicând astăzi  accesul în Beijing.
Unele zboruri, trenuri și autobuze către Beijing au fost anulate și alte măsuri de control au fost intensificate în încercarea de a opri răspândirea unui focar al variantei Delta a Covid-19 în  Capitala Chinei, spun autoritățile.
Beijingul trebuie „protejat cu orice preț” cu cele mai rapide, mai stricte măsuri și cele mai decisive acțiuni, potrivit celor rezultate în urma unei întâlniri de duminică, condusă de Secretarul Partidului Comunist Chinez pentru Beijing, Cai Qi.
Până acum au fost raportate patru cazuri la Beijing, toate provenind din orașul Zhangjiajie – din provincia centrală Hunan – care s-a închis pentru vizitatorii din exterior..
Organizația locală a Partidului Comunist Chinez de la Beijing și autoritățile administrative locale au convenit să intensifice măsurile de control de la intrarea în capitală.
Oricine provibe dintr-un oraș cu cazuri identificate are interzisă intrarea în Beijing și zborurile, trenurile și autobuzele de lungă distanță din acele locuri au fost oprite. O căutare pe site-urile de rezervări a arătat luni că biletele pentru trenurile din zone precum Nanjing și Zhangjiajie nu erau disponibile.
De asemenea, angajaților agențiilor guvernamentale și ai întreprinderilor de stat li s-a interzis să călătorească în orașele afectate, iar agențiile de turism nu au voie să organizeze călătorii și nici  comercializeze bilete de voiaj. Oricine din Beijing care se află într-unul dintre aceste orașe nu va putea reveni decât după ce a finalizat 14 zile de monitorizare a sănătății și un test de coronavirus negativ cu 48 de ore înainte de a urca într-un zbor sau tren.
Autoritățile au decis duminică la reuniunea organizației de partid a municipiului Beijing că cetățenii Capitalei chineze „vor fi testați și sănătatea lor monitorizată pentru a se asigura că nimeni nu este ratat”, potrivit informațiilor din presa chineză.
Ciprian Pop