Publicat: 18 Decembrie, 2013 - 20:20
Share

În urma acţiunii pentru verificarea legalităţii transporturilor publice de mărfuri şi persoane care se desfăşoară în nouă judeţe din ţară, poliţiştii au aplicat, ieri, aproape 120 de sancţiuni contravenţionale. Acţiunea continuă şi în perioada următoare.
Poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., au continuat acţiunile pentru reducerea numărului accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane şi mărfuri.

În cadrul acţiunii, care s-a desfăşurat în judeţele Brăila, Galaţi, Vaslui, Vrancea, Bacău, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani, poliţiştii au verificat legalitatea transportului rutier public şi au controlat starea tehnică a vehiculelor rutiere.

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.
La data de 16 decembrie, au fost verificate 499 de autovehicule, fiind aplicate 119 sancţiuni contravenţionale ca urmare a abaterilor constatate.

Dintre acestea, 116 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (23 pentru viteză şi una pentru neacordare de prioritate).

De asemenea, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională la O.U.G. nr 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora şi două la H.G. nr. 69/2012 privind transportul rutier.

Acţiunea continuă până la data de 22 decembrie a.c..