Publicat: 30 Iulie, 2012 - 19:45
Share

Grupul sud-african Naspers va achiziționa 70% din acțiunile Dante International, compania care deține site-ul de comerț electronic eMAG.ro, cu afaceri de 145 milioane de euro în 2011.

 "Naspers va detine 70% din actiunile companiei eMAG, Iulian Stanciu 21,6%, iar Radu Apostolescu va pastra 8,4% din actiuni. Intrarea Naspers in actionariat a fost determinata de pozitia eMAG in retail-ul regional, intentia grupului fiind capitalizarea know how-ului companiei locale pentru expansiunea in regiune", se arata intr-un comunicat emis de emag.ro.

 "eMAG se va extinde pe principalele piete din Estul Europei. Un prim pas va fi facut anul acesta prin intrarea in Bulgaria, urmand ca in scurt timp sa se demareze noi operatiuni pe alte piete mari din regiune", se precizeaza in comunicat.

 In a doua parte a anului 2010, grupul sud-african a cumparat o participatie de 83% din capitalul GECAD ePayment International, companie controlata de Radu Georgescu. De asemenea, Naspers a preluat controlul site-ul autovit.ro in 2009.

 Cu operatiuni in peste 130 de state, grupul Naspers a inregistrat o cifra de afaceri de 5,3 miliarde de dolari in ultimul an fiscal si este cotat la Johannesburg Stock Exchange, cu o capitalizare bursiera de 21,6 miliarde de dolari.