Publicat: 25 Aprilie, 2017 - 13:59
Share

Având în vedere dispozițiile Primarului General, Gabriela Firea, Centrul de Protecție a Plantelor a început în dată de 24 aprilie aplicarea tratamentelor de combatere a țânțarilor în parcurile administrate de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, precum și în parcurile administrate de primăriile de sector.

Primele tratamente s-au efectuat aseară, în parcul Herăstrău.

Campania de combatere a țânțarilor se va realiza în perioada aprilie — septembrie 2017, etapizat, urmând să fie efectuate câte 8 treceri pentru fiecare zonă.

Pe parcursul lunii aprilie și în prima parte a lunii mai vor fi aplicate tratamente doar în parcurile administrate de Municipalitate, urmând că ulterior să se acționeze și în celelalte parcuri și zone publice.

Programul presupune aplicarea unui tratament de bază, care cuprinde două treceri: prima trecere va fi efectuată folosind un anumit produs, urmată de o nouă trecere, peste 3-8 zile, cu un produs diferit. Tratamentul de bază va fi urmat de alte 6 tratamente efectuate la intervale de timp diferite.

Tratamentele se vor executa cu produsele Fendona 15 SC și K-othrine Profi EC 250 sau Aqua K-othrine. Tratamentele de combatere a țânțarilor se vor face cu 7 echipaje, dotate cu mașini de tip Pik-up, prevăzute cu instalații de stropit; 5 ULV-uri prevăzute cu tun de stropire, și 2 instalații cu presiune până la 10 bari, prevăzute cu furtun și pistol de stropit, plus un echipaj de rezerva cu instalație din cel de-al doilea tip, deservite  de 18 salariați.

După finalizarea procedurilor de achiziție a celor 4 platforme și celor 4 utilaje ULV, se va suplimenta capacitatea de intervenție și cu aceste utilaje.

PROGRAM TRATAMENTE:

24 aprilie—Herăstrăul Nou, Herăstrăul Vechi,

25 aprilie—Miorița, Parcul Bordei, Parcul Floreasca, Parcul Circului

26 aprilie—Parcul Cișmigiu, Axa Nord-Sud+Aliniament Dâmbovița+Cartier Francez

27 aprilie —Herăstrăul Vechi, Herăstrăul Nou

2 mai  —Miorița, Parcul Circului, Parcul Bordei, Parcul Floreasca

3 mai —Parcul Cișmigiu, Axa N-S+Aliniament Dâmbovița+Cartier Francez

4 mai —Parcul Tineretului,

8 mai —Parcul Carol, Parcul Izvor, Sala Palatului, zona Unirii,

9 mai —Parcul Tineretului,

10 mai —Parcul Carol, Parcul Izvor, Sala Palatului, zona Unirii.

Facem mențiunea că, în funcție de condițiile meteorologice, aceste tratamente pot fi decalate cu câteva zile.

Biroul de Presa va reveni cu noi informații referitoare la tratamentele ce urmează a fi aplicate în luna mai.

Ing. Popa Tudorel

Serviciul pentru Relația cu Mass—Media