18 octombrie 2021

Trei afgani, ascunşi în semiremorca unui TIR, depistaţi la P.T.F. Nădlac

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, au depistat trei cetăţeni de origine afro-asiatică care încercau să treacă ilegal frontiera de stat, ascunşi în remorca unui autocamion ce transporta produse din sticlă în Italia.

În data de 14.07.2021, în jurul orei 11.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Bulgaria. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse din sticlă pentru o societate comercială din Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, trei cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare. În cadrul cercetărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani, solicitanţi de azil în România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea
Comisar de poliţie CHIFOR LOREDANA