25 aprilie 2024

Trei algerieni opriţi din drumul ilegal spre vestul Europei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au depistat trei cetăţeni din Algeria care intenţionau să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În data de 16 iunie 2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus au declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 03,00, poliţiştii de frontieră au depistat în zona de responsabilitate, pe direcţia localităţii Frătăuţii Noi, trei cetăţeni străini, care se deplasau pe jos, dinspre frontieră spre interiorul ţării. Deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia au fost conduşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei trei bărbaţi sunt cetăţeni algerieni, cu vârste între 22 şi 30 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză, s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în baza acordului de readmisie, cei trei cetăţeni algerieni urmează să fie predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-trei–algerieni–opriti-din-drumul-ilegal-spre-vestul-europei–24191.html