Publicat: 9 Iulie, 2013 - 09:00

Poliţiştii de frontieră au depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, trei autoturisme mărcile Mercedes, Audi A2 şi Renault, în valoare totală de aproximativ 20.000 euro, conduse de cetăţeni români, care figurau în bazele de date ca fiind furate, respectiv ca bun căutat pentru a fi confiscat.

- La sfârşitul săptămânii trecute, la P.T.F.Albiţa/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, Drăgănel B., în vârstă de 42 ani, care conducea un autoturism marca Mercedes B180CDI.
La controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul respectiv figura în bazele de date ca fiind declarat furat de autorităţile spaniole.
Poliţiştii de frontieră au întocmit celui în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale.

Vehiculul, în valoare de aproximativ 10.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, în vederea recuperării acestuia de către proprietar.

- Sâmbătă, 06 iulie a.c., în jurul orei 20.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judeţul Timiş, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, cetăţeanul român Ştefan R., în vârstă de 21 ani, care conducea un autoturism marca Audi A2, înmatriculat în Germania.
La control, lucrătorii noştri au avut suspiciuni cu privire la provenienţa autoturismului, fapt pentru care au făcut verificări, ocazie cu care au stabilit faptul că maşina figurează în bazele de date ca fiind furată din Germania, din luna iulie 2013.
Şoferul a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că autovehiculul figurează ca fiind furat, el cumpărându-l dintr-o piaţă auto.
Poliţiştii de frontieră timişeni continuă cercetările, iar până la finalizarea anchetei, autoturismul, în valoare de aproximativ 5.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, iar pe numele cetăţeanului român a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

- La data de 07.07.2013, în jurul orei 09.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat cetăţeanul român Mihai F., în vârstă de 19 ani, domiciliat pe raza judeţului Ialomiţa, conducând un autoturism marca Renault, alături de care se afla, ca şi pasager, proprietarul maşinii, cetăţeanul român Sorin A., în vârstă de 31 ani, din jud. Ialomiţa.
Cu ocazia controlului de frontieră, şoferului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate şi documentele maşinii.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date Interpol, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul figurează ca “bun căutat ca probă în procedură penală”, alertă introdusă de autorităţile germane la începutul anului 2008.

Proprietarul maşinii a declarat că a cumparat autovehiculul în schimbul unei alte maşini şi nu avea cunoştinţă despre acest fapt.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit proprietarului autoturismului actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de tăinuire la furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun, iar maşina, în valoare de aproximativ 5.000 euro, a fost indisponibilizată la sediul poliţiei de frontieră.