Publicat: 26 August, 2019 - 16:09

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii de frontieră au descoperit patru autovehicule, trei autoturisme şi o remorcă, care figurau în bazele de date ca fiind furate sau căutate de către autorităţile din Belgia, Marea Britanie, Austria, şi Danemarca.

Autovehiculele, în valoare totală de aproximativ 200.000 lei, au fost indisponibilizate la sediile poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

* Printre cele mai recente cazuri este cel al unui cetăţean bulgar, în vârstă de 47 de ani, care în data de 24.08.2019, s-a prezentat la Punctul de Trecere al Frontierei Ostrov pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, conducând un autoturism marca BMW, înmatriculat în Belgia.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că maşina figurează că "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Belgia.

* În aceeaşi zi, în jurul orei 21.30, s-a prezentat la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat - I.T.P.F. Giurgiu pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul bulgar M.Y., în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autocamion, marca Man, ce tracta o semiremorcă marca Lamberet, fabricată în anul 2008.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare cu privire la mijlocul de transport în cauză, în urma cărora au constatat că semiremorca figurează ca fiind "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Danemarca, la data de 20.12.2018.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că semiremorca nu îi aparţine, el fiind angajatul unei firme de transport internaţional şi nu avea cunoştinţă despre faptul că aceasta era căutată de autorităţi.

* În data de 23.08.2019, în jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul român O.I., în vârstă de 29 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW X1, fabricat în anul 2014.

În urma verificărilor suplimentare, lucrătorii noştri au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

* În data de 23.08.2019, în jurul orei 17.40, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II - Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul roman M.R., în vârstă de 19 ani, conducând un autoturism marca Audi, model A5.

În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că autoturismul figurează că "bun căutat pentru confiscare", alertă introdusă de autorităţile din Germania.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul de la un prieten, proprietarul maşinii, pentru a se deplasa în Austria cu familia. Totodată, acesta a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul în cauză este căutat de autorităţi.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, iar autovehiculele, în valoare totală de peste 200.000 lei, au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

 

Tag-uri Institutii: