7 decembrie 2021

Trei călăuze şi şapte cetăţeni din Siria şi Bangladesh, depistaţi în PTF Petea

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din PTF Petea au depistat un şofer de microbuz care avea ascunşi într-un loc special amenajat în compartimentul pentru transport bagaje, şapte cetăţeni din Siria şi Bangladesh, cu intenţia de a-i trece ilegal graniţa în Ungaria.

În data de 17 mai a.c., în jurul orei 21.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pe sensul de ieşire din România, un cetăţean român, în vârstă de 34 de ani din judeţul Timişoara, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria, care avea ca destinaţie Austria.

În microbuz se mai aflau, în calitate de pasageri, un bărbat de 58 de ani din judeţul Alba şi o femeie, în vârstă de 19 ani, din judeţul Timişoara.

În urma unui control asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat în compartimentul pentru transport bagaje un loc special amenajat, iar în interiorul acestuia au fost descoperiţi ascunşi şapte bărbaţi.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii persoanelor descoperite ascunse împreună cu şoferul, pasagerii şi microbuzul în cauză, la sediul Poliţiei de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că şoferul din Timişoara, precum şi cei doi pasageri sunt călăuzele celor şapte cetăţeni din Siria şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani.

Astfel, cetăţenii români intenţionau să-i ajute pe cei în cauză să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei şapte cetăţeni străini, precum şi cu privire la infracţiunea de trafic de migranţi pentru cei trei cetăţeni români.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/sighetu-marmatiei/i-trei-calauze-si-sapte-cetateni-din-siria-si-bangladesh-depistati-in-ptf-petea–23906.html