Publicat: 16 Septembrie, 2019 - 13:52
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetul Marmaţiei au depistat şi reţinut trei tineri din Coasta de Fildeş şi Guineea, care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina. Cele trei persoane au fost predate autorităţilor de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 14 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei s-au intensificat acţiunile pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.

Astfel, în jurul orei 10.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a depistat şi reţinut în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, trei cetăţeni străini, de sex masculin, care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Bărbaţii au fost duşi la sediul sectorului, unde, în urma verificărilor s-a stabilit că doi provin din Coasta de Fildeş şi unul din Guineea şi au vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei trei cetăţeni străini au fost predaţi în azi, 16 septembrie 2019, autorităţilor de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.
 

Tag-uri Institutii: