Publicat: 17 Ianuarie, 2016 - 16:16

Trei curse aeriene, spre Istanbul, Moscova și Milano, care trebuiau să decoleze duminică de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, au fost anulate din cauza vremii, a anunțat Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

Conform unui comunicat al companiei, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și Aeroportul Internațional București Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfășoară în condiții de ninsoare abundentă și viscol. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, au fost anulate două curse, către Istanbul și Moscova, ai căror pasageri urmează să fie îmbarcați în cursul după amiezii pe alte zboruri cu aceleași destinații. Tot duminică, a fost anulat un zbor către Milano.

De asemenea, unele curse aeriene pot înregistra întârzieri la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor și de operațiunile de handling la sol îngreunate de vreme, punctual unele întârzieri ajungând la două ore.

"Pe aeroporturile Capitalei se intervine constant cu utilajele proprii pentru deszăpezirea pistelor, platformelor și căilor de rulare, care sunt închise periodic pentru îndepărtarea zăpezii. Pe ambele aeroporturi sunt asigurate condițiile pentru desfășurarea în deplină siguranță a operațiunilor aeriene. Informații în timp real despre situația zborurilor pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro. Compania Națională Aeroporturi București recomandă pasagerilor să își ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport", se arată în comunicat.