7 octombrie 2022

Trei fluxuri de vaccinare destinate populaţiei municipiului Focşani la Casa Armatei, relocate în Suraia/Vrancea

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Referitor la articolele apărute în presa locală şi centrală, conform cărora Corpul de control al ministrului Apărării a dispus, în urma inspecţiei efectuate la Cercul Militar Focşani, sistarea vaccinării persoanelor civile, precizăm faptul că la nivelul Ministerului Apărării Naţionale nu a fost luată o astfel de decizie.

Totodată vă informăm că Garnizoana Focşani a fost înştiinţată de către Direcţia de Sănătate Publică Vrancea prin notificarea nr. 3642/16.03.2021 de faptul că începând cu data 15.03.2021 cele trei fluxuri de vaccinare destinate populaţiei municipiului Focşani la Casa Armatei, au fost relocate la Centrul de Vaccinare din localitatea Suraia/Vrancea.

Conform Hotărârii nr.49/17.03.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea începând cu 15.03.2021 încetează funcţionarea Centrului de vaccinare împotriva Covid-19 destinat vaccinării populaţiei civile situat la Casa Armatei din Focşani, centru administrat de Direcţia de Sănătate Publică Vrancea.În acest moment, în cadrul Cercului Militar este autorizat să funcţioneze, conform notificării Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea cu nr. 08/06.01.2021, Centrul de vaccinare la care se pot programa atât personalul activ din MApN, instituţiile din sistemul naţional de apărare, veterani de război, cât şi persoane civile, în conformitate cu procedurile derulate prin platforma unică de programare.

De asemenea, începând cu data de 15 martie, au fost deschise 6 posturi de tip live-chat şi au fost înfiinţate încă 2 de linii telefonice pentru call-center-urile gestionate de militarii Garnizoanei Focşani, destinate programării telefonice a populaţiei la vaccinare, adăugându-se celor 12 de linii deschise, venind astfel în sprijinul populaţiei, putând fi apelate la numărul unic 021.414.44.25.

În vederea informării transparente şi corecte a opiniei publice, Ministerul Apărării Naţionale a postat, pe pagina oficială de internet, la adresa: https://www.mapn.ro/Situatie_vaccinari_15_ianuarie.xlsx, situaţia centralizată a administrării vaccinurilor împotriva COVID-19 în centrele organizate de MApN. Situaţia va fi actualizată zilnic.

Înfiinţarea centrelor de vaccinare de către MApN a avut ca scop reducerea presiunii pe centrele de vaccinare coordonate de Ministerul Sănătăţii, prin extinderea capabilităţilor de administrare a vaccinului la nivel naţional, aceste centre fiind destinate pentru vaccinarea personalului activ din MApN, instituţiile din sistemul naţional de apărare, veterani de război şi persoanelor civile, în conformitate cu etapele şi priorităţilor stabilite prin Strategia naţională de vaccinare, pe baza procedurilor de programare derulate prin platforma unică de programare.