5 octombrie 2022

Trei mandate de percheziţie domiciliară

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ieri, 4 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară.

Link video: https://youtu.be/Kl4NPWOm3qM

Percheziţiile au vizat imobilele a doi bărbaţi, de 26 şi 43 de ani, din Buzău, respectiv Bozioru, bănuiţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, o armă artizanală şi 31 de cartuşe, muniţie despre care există indicii că ar fi fost adusă în ţară din Danemarca.

În cadrul investigaţiilor, poliţiştii au descoperit şi o arbaletă, pe care tânărul de 26 de ani ar fi vândut-o altui bărbat.

Arbaleta a fost găsită la acesta din urmă şi, întrucât o deţinea în afara cadrului legal, a fost sancţionat contravenţional, pentru neîndeplinirea obligaţiei de notificare prealabilă a organelor competente, conform prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor, componentelor esenţiale şi al muniţiilor.

În cauză, cercetările sunt continuate, pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

Faţă de cei doi bănuiţi, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în ziua de 5 ianuarie a.c., să fie prezentaţi unităţii de parchet, pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău