Publicat: 9 Noiembrie, 2012 - 10:10
Share
Liviu Pop: În momentul de faţă se înceacă un boicot mediatic asupra cabinetului Ponta

Agenţia Naţională pentru Integritate anchetează trei miniştri ai cabinetului Ponta, Ovidiu Silaghi, Liviu Pop şi Eduard Helvig. De asemenea, în vizorul ANI se află şi secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache.

Agenţia Naţională de Integritate l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe Liviu Pop, pentru că în calitate de ministru interimar al Educaţiei ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a fost secretar general anterior preluării portofoliului ministerial.

"Decizia s-a dat chiar astăzi în prima zi a campaniei electorale. Tot ce am făcut este absolut legal. În momentul de faţă se înceacă un boicot mediatic asupra cabinetului Ponta", a declarat Liviu Pop pentru Antena 3.

În acelaşi timp, potrivit ANI, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, nu poate justifica peste 45.000 de euro din avere, bani obţinuţi în ultimele cinci luni, astfel că Agenţia Naţională de Intergritate a sesizat Oficiul pentru Spălarea Banilor, dar şi Comisia de cercetare a averilor a Curţii de Apel Oradea.

"Este o inadvertenţă, mă surprinde viteza cu care ANI îşi doreşte să reacţioneze. Mi s-au dat 30 de zile ca să pun la dispoziţia dânşilor actele şi aş mai avea vreo 20 de zile", a declarat Silaghi.

La rândul său, ministrul Turismului, Eduard Raul Hellvig, a fost găsit incompatibil de către inspectorii de integritate, întrucât pe lângă funcţia ministerială a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.
 

Hellvig: "Este o acţiune strict politică"

Eduard Hellvig a transmis ANI că nu deţine funcţia de director al acelei societăţi şi nici nu a exercitat această funcţie în niciun moment pe parcursul ultimilor ani.

"Este o acţiune strict politică în ceea ce mă priveşte", a declarat pentru Antena 3 Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig.

De asemenea, Secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, care a constatat faptul că pe lângă funcţia din cadrul Executivului a fost şi administrator la o societate, ceea ce contravine Legii privind demnităţile publice.

"Tratez cu simţul umorului acest comunicat care arată că ANI nu este o instituţie a statului de drept, ci un mijloc de propagandă politică" a declarat Sorin Dan Mihalache pentru Antena 3.