28 noiembrie 2021

Trei motociclete furate din Italia, descoperite în Siret

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit ascunse într-un microbuz, trei motociclete, în valoare de 250.000 lei, declarate ca fiind furat din Italia.

În data de 9 noiembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Suceava împreună cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret au declanşat o acţiune pe linia combaterii traficului de autovehicule furate din străinătate.

Astfel, în jurul orei 13.30, lucătorii noştri au identificat într-o parcare de pe raza localităţii Siret, un microbuz marca Volkswagen Crafter, înmatriculat în Ucraina, iar în interiorul acestuia au fost descoperite trei motociclete, două marca BMW şi una marca KTM, care figurează în bazele de date ca fiind furate din Italia.

Cele două motociclete marca BMW erau demontate, iar cea de-a treia, marca KTM, a fost descoperită ascunsă într-un spaţiu special amenajat, valoare totală a acestora fiind de aproximativ 250.000 lei.

Totodată, în interiorul microbuzului, au mai fost descoperite o cutie de transmisie şi un motor de la un autoturism Mercedes, ambele în valoare de 55.000 lei, care figurează, de asemenea, furate din Italia.

Pe timpul cercetărilor, s-a mai constatat ca documentele microbuzului sunt furate din Lituania. Drept urmare, microbuzul împreună cu motocicletele si componentele auto descoperite au fost transportate şi indisponibilizate la sediul instituţiei până la finalul anchetei.

În acest caz, poliţiştii de frontieră desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire faţă de doi bărbaţi, unul cu dublă cetăţenie româno-ucraineană în vârstă de 59 de ani şi un cetăţean ucrainean, de 35 de ani.

De asemenea, verificările sunt efectuate, în continuare, sub directa supraveghere a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.
Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră – Sectorul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava