10 august 2022

Trei percheziţii domiciliare, într-o cauză privind traficul de adulți și minori

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 30 iunie a.c., procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Teritorială Timişoara împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au efectuat trei percheziţii domiciliare, într-o cauză în care se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

În cauză s-a reţinut că, în perioada mai 2021 şi până în prezent, pe raza judeţului Timiş a acţionat un grup infracţional organizat, format din opt persoane, constituit în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori.

Până în prezent au fost identificate două victime, ambele minore (13 şi 17 ani), racolate din medii defavorizate care, sub pretextul unei relaţii de prietenie, prin metoda lover boy, au fost traficate şi exploatate sexual. Începând cu luna mai a anului 2021, membrii grupării, prin acte de violenţă fizice şi verbale, au determinat victimele să întreţină relaţii sexuale cu mai mulţi bărbaţi în schimbul unor sume cuprinse între 50 şi 60 de lei, în imobilul uneia dintre persoanele suspectate sau în alte locaţii.

Au fost puse în executare mandate de aducere emise pe numele celor opt suspecţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Activităţile beneficiază de sprijinul jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi Grupării de Jandarmi „Glad Voievod” Timişoara.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Teritorială Timişoara