Publicat: 24 Aprilie, 2015 - 20:22
Share

Cinci persoane, între care trei poliţişti de la Serviciul Poliţiei Transporturi Maritime Constanţa, au fost reţinute,după ce procurorii au făcut mai multe percheziții, joi, pentru destructurarea unei reţele specializate în furtul de produse petroliere şi îngrăşăminte din vagoanele de tren care intră în Portul Constanţa.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori de la Parchetul Tribunalului Constanţa, Florin Mustăţea a furat, în decursul anilor 2014-2015 diferite cantităţi de produse petroliere, pe care le-a valorificat apoi cu ajutorul lui Costel Bobric şi a altor participanţi, necunoscuți până în prezent.

În aprilie 2015, acestaar fi dat mai multe sume de bani și produse petroliere poliţiştilor Cristian Buga şi Sorin Cosmeanu, de la Poliţia Transporturi Maritime Constanţa, pentru a permite acestora sustragerea de combustibil din Portul Constanța. Și colegul acestora, Nicolae Zanet, a primit de la un alt participant la furturile de produse petroliere diverse sume de bani.
 
În urma percheziţiilor au fost descoperite mai multe cantităţi de produse petroliere provenite de la vagoanele cisternă sosite în Portul Constanţa, iar procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea celor cinci.