29 septembrie 2022

„Trei surori”, de Cehov, cu o distribuţie de excepţie, premiera lunii noiembrie la TNRS

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă, la finalul acestei luni, premiera spectacolului „Trei surori”, de A. P. Cehov, în regia Andreei şi a lui Andrei Grosu, cu o distribuţie care îi reuneşte pe unii dintre cei mai apreciaţi actori ai Naţionalului sibian. Premiera, care va avea loc în 28 noiembrie 2021, ora 19:00, în Sala Mare a teatrului, este o producţie extraordinară, realizată în condiţii deosebite şi gândită ca un dar pe care TNRS îl face publicului iubitor de teatru în preajma Sărbătorilor.

„Suntem în faţa unei premiere de excepţie pe care Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu o pregăteşte pentru publicul care merită acum, înainte de Sărbători, un dar important – ‘Trei surori’, de Cehov. Doi artişti tineri – care au primit deja Premiul Iulian Vişa, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu – Andreea şi Andrei Grosu, îşi dau măsura talentului după ce au triumfat cu spectacolele ‘Cui i-e frică de Virginia Woolf?’ şi ‘Autobahn’. Aceste spectacole au însemnat două experienţe deosebite pentru actorii Teatrului Naţional, dar şi pentru publicul lui. Îmi amintesc că la Chişinău, în toamna aceasta, în pofida restricţiilor sala era arhiplină, erau oameni şi în picioare. Nu am văzut de multă vreme aşa ceva! ‘Trei surori’ este un text cu roluri deosebite. Să îi ai în distribuţie pe Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Mariana Mihu – Plier, Diana Văcaru – Lazăr, Adrian Matioc, Raluca Iani, Ciprian Scurtea, Mihai Coman, Gabriela Pîrliţeanu, Adrian Neacşu, Iustinian Turcu, Cendana Trifan, Andrei Gîlcescu, Horia Fedorca, şi Viorel Raţă este un fapt important. Vorbim despre confruntări extraordinare, care se vor traduce şi într-un film realizat cu totul şi cu totul aparte, din monologuri. Este un mare cadou de sărbători! Felicit actorii, regizorii, echipa tehnică, pe toţi cei care au contribuit la crearea acestui spectacol ce nu a fost deloc uşor de realizat în această perioadă atât de grea, în care actorii, tehnicienii, angajaţii Teatrului au fost încercaţi de această boală, dar care nu ne-a învins. Este important să vă aducem în palmele noastre acest dar, alături de inima noastră. Vă aşteptăm dragi spectatori, voi care sunteţi raţiunea noastră de a fi, să vedeţi cum se naşte miracolul!”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu.

Alături de posibilitatea de a urmări acest spectacol la premiera din 28 noiembrie 2021, ora 19:00, în Sala Mare a TNRS, publicul poate achiziţiona bilete şi la avanpremiera din 27 noiembrie 2021, ora 19:00, în Sala Mare a TNRS. Biletele sunt disponibile online pe www.tnrs.ro, şi la Agenţia Teatrală din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu, nr. 17. Accesul publicului la reprezentaţii este permis doar în baza certificatului verde COVID, iar locurile sunt disponibile în limita a 30% din capacitatea sălii.

Informaţii suplimentare

„Trei surori”, de A.P. Cehov

Traducerea din limba rusă: Vladimir Turturica

REGIA: ANDREI ŞI ANDREEA GROSU

SCENOGRAFIA: VLADIMIR TURTURICA

MUZICA: MIHAI DOBRE

ASISTENT REGIE ŞI SUFLEUR: CORINA PREDESCU

MANAGER PROIECT: CLAUDIA MAIOR

Olga – Raluca Iani
Maşa – Ofelia Popii
Irina – Gabriela Pîrliţeanu
Andrei – Ciprian Scurtea
Kulîghin- Adrian Neacşu
Verşinin- Marius Turdeanu
Tuzenbach – Iustinian Turcu/ Andrei Gîlcescu
Solionîi – Horia Fedorca
Cebutkin – Adrian Matioc
Fedotik- Iustinian Turcu/ Andrei Gîlcescu
Nataşa – Cendana Trifan
Anfisa – Diana Văcaru – Lazăr
Ferapont – Mariana Mihu – Plier
Rode – Mihai Coman
Ofiţer – Viorel Raţă