Publicat: 20 Iulie, 2012 - 07:48

De sărbătoarea Sfântului Ilie, biserica mare a acestei aşezări monahale va fi resfinţită de IPS Părinte Mitropolit Teofan, iar sâmbătă, 21 Iulie, de la ora 7:00, va avea loc o procesiune dedicată Sfinţilor Rafail şi Partenie de la Agapia Veche, informează Ziarul Lumina, Ediţia de Moldova.
 
La Mănăstirea Agapia din judeţul Neamţ vor avea loc, de Joi până Sâmbătă, 21 Iulie, mai multe manifestări religioase şi culturale, prilejuite de finalizarea lucrărilor la câteva dintre obiectivele acestei aşezări monahale.

Astazi, de la ora 8:00, Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, va resfinţi Biserica 'Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil' a Mănăstirii Agapia. După Sfânta Liturghie se va oficia parastasul pentru ctitorii sfântului lăcaş şi pentru pictorul Nicolae Grigorescu.
În după-amiaza aceleiaşi zile va fi lansat albumul 'Agapia în fotografie veche' de către Vasile Munteanu, directorul Direcţiei de Cultură Iaşi, şi de către Cătălin Jeckel, directorul Editurii Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

De la ora 18:00 se va oficia slujba Privegherii în cinstea Sfinţilor Rafail şi Partenie de la Agapia Veche.
Sâmbătă, de la ora 7:00, la Mănăstirea Agapia va începe procesiunea închinată Sfinţilor Rafail şi Partenie, care se va încheia la Schitul Agapia Veche. Pe parcursul procesiunii se va citi Acatistul Sfinţilor Rafail şi Partenie şi se vor face 12 popasuri. Începând cu ora 9:00, în aşezarea monahală de la Agapia Veche, se va oficia Sfânta Liturghie.