16 octombrie 2021

Treisprezece migranţi încercând să treacă ilegal fluviul Dunărea

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin – I.T.P.F. Timişoara au depistat treisprezece cetăţeni străini care au încercat să intre în ţara noastră din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile.

În data de 19.09.2021, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, colegii noştri au identificat în gara Drobeta Turnu Severin, treisprezece cetăţeni străini, cinci femei, şase bărbaţi şi doi minori.

Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt patru cetăţeni somalezi şi nouă cetăţeni afgani, adulţii au vârste de 35, respectiv 44 de ani, iar minorii au vârste de 5, respectiv 6 ani. Adulţii au declarat că se aflau pe teritoriul Serbiei şi au trecut frontiera în România cu o ambarcaţiune gonflabilă, cu intenţia de a încerca să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent şef de poliţie CORINA MORARU