Publicat: 17 Martie, 2017 - 12:37
Share

Ambasadorul George Cristian Maior a avut o întâlnire cu congresmenul republican Trent Franks, vicepreședinte al Subcomitetului pentru Forțe Strategice din cadrul Comitetului pentru Forțe Armate al Camerei Reprezentanților a SUA

Trent Franks: 'Statele Unite ale Americii apreciază România drept un aliat important și de încredere, pe care SUA îl va susține în continuare.'

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, s-a întâlnit miercuri, 15 martie 2017, cu vicepreședintele Subcomitetului pentru Forțe Strategice din cadrul Comitetului pentru Forțe Armate al Camerei Reprezentanților a SUA, congresmenul republican Trent Franks.

Ambasadorul Maior a exprimat apreciere pentru susținerea constantă față de România și de comunitatea româno-americană a congresmenului Franks, inclusiv în calitatea sa de membru al grupului de prieteni ai României din legislativul american. De asemenea, în contextul celebrării în 2017 a 20 de ani de Parteneriat Strategic dintre România și SUA, a făcut o trecere în revistă a principalelor teme aflate pe agenda bilaterală.

Cu ocazia întrevederii, Trent Franks a întărit angajamentul SUA față de Parteneriatului Strategic cu România și a apreciat în mod deosebit decizia României de a aloca 2% din PIB pentru cheltuielile din domeniul apărării. În calitatea sa de președinte al grupului parlamentar de susținere a sistemului de apărare antirachetă al SUA, Trent Franks a subliniat rolul esențial al facilității Aegis Ashore de la Baza Militară Deveselu, precum și importanța continuării componentei europene a sistemului de apărare împotriva amenințărilor balistice.

Totodată, Trent Franks a evidențiat contribuția valoroasă a comunității româno-americane din Arizona pe dimensiunea amplificării relațiilor inter-umane și de parteneriat între cele două țări, punctând relația specială de prietenie pe care o are cu aceasta.