Publicat: 1 August, 2017 - 18:15
Share

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că de la 1 august 2017 se reia traficul feroviar de călători pe secția Ilva Mică - Rodna Veche.

Primul tren pentru publicul călător care va circula marți 1 august 2017, pe traseul Ilva Mică - Rodna Veche, va fi trenul R 11411 cu plecare din Ilva Mică la ora 15.55, iar din data de 2 august 2017, automotoarele operatorului național de transport feroviar de călători vor circula zilnic pe traseul  Ilva Mică, Sângeorz-Băi, Anieș, Rodna Veche, între orele 4.40 – 18.15, cu opriri în toate stațiile de pe traseu.

Vă reamintim, faptul că transportul călătorilor pe secția neinteroperabilă Ilva Mică - Rodna Veche a fost suspendat în decembrie 2013, după ce compania privată de transport feroviar de călători care opera pe acest traseu și-a încetat activitatea din considerente economice.

Pentru reluarea circulației trenurilor în condiții de siguranță pe traseul Ilva Mică - Sângeorz-Băi - Anieș - Rodna Veche au fost necesare lucrări de consolidare a infrastructurii și a componentelor feroviare. În acest sens, Regionala de Căi Ferate Cluj a derulat în regie proprie lucrări de reparații la linie (20,5 km), revizia tuturor aparatelor de cale, înlocuirea componentelor de prindere, precum și montarea a 900 de traverse de lemn în linie și a 132 de traverse speciale pe poduri.

De asemenea s-a intervenit pentru decolmatarea albiilor podurilor și podețelor, iar pentru semnalizarea în zona trecerilor la nivel s-au montat 54 indicatoare STOP, 76 indicatoare Crucea Sfântului Andrei (simplă) și 100 de stâlpi de atenționare pentru personalul feroviar, care au drep scop emiterea semnalelor acustice de la bordul locomotivei.

 O data cu reluarea traficului feroviar pe ruta Ilva Mică - Rodna Veche, după o pauză de 4 ani, CFR SA recomandă conducătorilor auto să respecte semnalizarea rutieră de la trecerile la nivel dotate conform legislației, astfel încât traficului feroviar și rutier să se desfășoare în condiții de siguranță!