Publicat: 12 Ianuarie, 2015 - 12:06

Circulaţia trenurilor pe întreaga reţea feroviară se desfăşoară la aceasta ora în condiţii de iarnă, doar în Iaşi s-au înregistrat in cursul diminetii temperaturi sub 0 grade C. Pe raza celorlalte regionale, cu excepţia regionalelor Timişoara şi Cluj, se circulă în condiţii de ninsoare sau lapoviţă.

Pe reţeaua feroviară interoperabilă nu sunt linii de cale ferată închise.

Pe parcursul acestei zile, unele trenuri pot înregistra întârzieri cuprinse între 10 şi 20 de minute, deoarece din cauza condiţiilor meteo pot apărea deranjamente tehnice pe anumite intervale de staţii, care necesită intervenţia pentru remediere.

Angajaţii companiilor feroviare sunt la dispoziţia călătorilor prin informarea permanentă despre circulaţia trenurilor aflate în grafic, precum şi prin intervenţia cu personal specializat, astfel încât traficul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă pe toate rutele de cale ferată.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA recomandă călătorilor ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească (link situație actualizată: http://cci.cfr.ro/mt/default.asp).