7 decembrie 2021

Trenurile spre şi dinspre Litoral circulă, între Ovidiu – Feteşti – Bărăganu, tractate cu locomotive Diesel

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că trenurile de călători care circulă spre şi dinspre Litoral şi-au reluat traficul pe ruta directă Bucureşti – Constanţa, însă pe intervalul de staţii Ovidiu – Feteşti – Bărăganu, garniturile circulă tractate cu locomotive Diesel.

Trenurile de călători spre şi dinspre Litoral şi-au reluat circulaţia pe ruta directă Bucureşti – Constanţa şi retur, traficul desfăşurându-se în condiţii normale (cu tracţiune electrică) până în staţia Ovidiu, staţie din care garniturile sunt tractate cu o locomotivă Diesel până în staţia Bărăganu, de unde îşi continuă călătoria, în condiţii normale de trafic, cu locomotivele electrice.

Menţionăm faptul că, această măsură are drept scop reluarea circulaţiei pe ruta directă Bucureşti – Constanţa şi retur, evitând astfel redirecţionarea trenurilor pe variantele ocolitoare, şi reducerea minutelor de întârziere acumulate în graficul de circulaţie.

Precizăm, de asemenea, faptul că, pentru intervenţiile care se desfăşoară în staţia Feteşti, Sucursala Regională CF Constanţa s-a mobilizat cu personal de specialitate şi cu utilaje de intervenţie, urmând să acţioneze pentru ridicarea şi repunerea pe şină a vagoanelor de marfă, deraiate şi răsturnate, cu un tren-macara de mare tonaj (250 de tone), cu două drezine pantograf pentru remedierea deranjamentelor la sistemul de alimentare cu energie electrică şi cu personal specializat pentru reparaţii la liniile de cale ferată şi la firul de contact. De asemenea, de la Regionala CF Bucureşti va fi îndrumată pentru inervenţiile din staţia Feteşti şi o a doua macara de mare tonaj, de 125 de tone, cu care se va acţiona la faţa locului.

CFR SA transmite scuze tuturor călătorilor afectaţi de evenimentul feroviar din staţia Feteşti, asigurându-i în acelaşi timp că angajaţii de la calea ferată depun toate eforturile necesare şi intervin operativ pentru restabilirea circulaţiei în condiţii normale pe relaţia Bucureşti – Constanţa şi retur.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.